Rus ordusu Ukrayna'da ilerleyişini sürdürüyor: Kuvvetler Lisiçansk'a ulaştı

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonu sürüyor. Rus ordusu ve Lugansk güçleri, Lisiçansk kentine ulaştı. Kent sınırlarında, Ukrayna saflarında savaşan Polonyalı bir paralı asker yakalandı. Lugansk güçlerince esir alınan bir başka Ukrayna askerinin ise İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdüren Rus ordusu, Severodonetsk’in kontrol altına alınmasının ardından Lisiçansk kentine girdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, son üç günde Lisiçansk petrol rafinerisi, Matrosskaya madeni, jelatin fabrikası ve Topolevka yerleşim yerinin denetim altına alındığını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, son operasyonlarda 200’e yakın Ukrayna askerinin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Lisiçansk yakınlarında Polonyalı bir paralı asker yakalandı. Lugansk güçlerince esir alınan bir Ukrayna askerinin ise İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Sputnik’in paylaştığı görüntülerde, Ukrayna Ordusu 24. Mekanize Tugayında görevli Vladimir Kozlovskiy isimli askerin kimlik bilgilerine yer verildi. Kozlovskiy’nin, ifadesinde Ukrayna topraklarından ayrılmayı planladığını ancak 'zorla seferber edildiğini' söylediği belirtildi.

# rusya # Ukrayna # israil # Sputnik # son # rus ordusu # rusya savunma bakanlığı # Lugansk # Lisiçansk