Vatan Partisi Başbağlar köyünde katledilen vatandaşları andı

Erzincan'ın Başbağlar köyünde Gladyo'nun katlettiği 33 vatandaşımız için anma töreni yapıldı. Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Ş. Yıldırım Gençer anma töreninde konuştu. Gençer, "PKK terör örgütünü büyüten, ellerine o silahı veren ve Başbağlar köylümüze doğrultan NATO Gladyosudur." dedi

Erzincan'ın Başbağlar köyünde Gladyo'nun katlettiği 33 vatandaşımız için anma töreni yapıldı. Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Ş. Yıldırım Gençer anma töreninde konuştu. Gençer, "PKK terör örgütünü büyüten, ellerine o silahı veren ve Başbağlar köylümüze doğrultan NATO Gladyosudur." dedi

Ş. Yıldırım Gençer'in konuşmasının tam metni şu şekilde:

Sayın Erzincan Valisi,

Sayın Kemaliye Kaymakamı,

Sayın Muhtarım,

Kıymetli Başbağlar Halkımız,

 5 Temmuz 1993 günü Erzincan ilimizin Kemaliye ilçesinin Başbağlar köyünde PKK terör örgütü tarafından 34 yurttaşımıza sıkılan kurşunlar hala yüreğimizdedir.

 Başbağlar şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

 29 yıl önce göğsümüze saplanan o kurşunların, o silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. PKK terör örgütünü büyüten, ellerine o silahı veren ve Başbağlar köylümüze doğrultan NATO Gladyosudur.

 Önce 2 Temmuz 1993 günü Sivas Madımak’ta FETÖ tertibiyle aydınlarımız yakıldı, üç gün sonra Kemaliye Başbağlar’da vatan evlatlarımız şehit edildi.

 İki eylemde ABD/NATO tarafından planlanmış ve uygulanmıştır. Failler bellidir.

 Bu gerçeği en iyi Başbağlar köylümüz bilmektedir. Hiçbir köy yok ki NATO Gladyosuna karşı 34 şehit versin. Başbağlar halkımızı kutluyoruz, 34 şehit verdiler ancak eğilmediler, terör örgütü PKK’nın kurşunları sizlere diz çökertemedi. Başbağlar köylüsü dimdik ayaktadır.

 29 yıl önce NATO tarafından üzerimize çevrilen namluların hedefinde Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü ve birliği vardı. Bugün de o namlular hala bizleri hedef alıyor.

 Başbağlar’da üzerimize doğrultulan silahları, 15-16 Temmuz Darbe girişiminde gördük. Aynı silahlardı.

 Başbağlar köylümüzü hedef alan silahlar bugün Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Suriye’nin kuzeyinde Mehmetçiğimizi hedef almaktadır. O silahların markası, modeli değişebilir ancak silahları tutan el ve tutturan el aynıdır.

 Başbağlar’da köylümüze uzanan silahlar bugün PKK/ HDP’nin elindedir.

 ABD/NATO, yeni Başbağlar tertiplemek, Mehmetçiğimizi şehit etmek için PKK’ya binlerce tır silah veriyor, Yunanistan’a üsler kuruyor.

 Başbağlar ve Madımak şehitlerimizin kanları yerde kalmadı. Devletimiz, Ordusuyla ve Polisiyle PKK terör örgütüne kök söktürmektedir. Türk Milletinin verdiği bu mücadele başarıyla sonuçlanacaktır.

 Başbağlar’ın acısı derindir, bin yıl geçse de yüreklerimizden silinmez. Ancak o büyük acılarla terörle mücadeleye daha sıkı sarılıyoruz, önümüzdeki görevleri aklımızdan hiç çıkarmıyoruz.

 Başbağlar’ı, Madımak’ı, 15-16 Temmuz darbesini tekrar yaşamak istemiyorsak NATO’dan çıkalım.

 Başbağlar’da yüreklerimiz bir daha yanmasın istiyorsak HDP’yi kapatalım.

 NATO’dan çıkalım, bir daha Başbağlar’da 34 canımız şehit olmaz.

 NATO’dan çıkalım, PKK’nın kökünü kazırız.

Hepimiz vatanımız için Başbağlar köylüsü gibi şehit olmaya hazırız. 34 şehidimizin emaneti bilinçlerimizde ve yüreklerimizdedir.

Şehmus Yıldırım Gençer
Vatan Partisi Genel Sayman V.

# abd # pkk # hdp # suriye # silah # vatan partisi # tören # türk # anma # Erzincan # Doğu Perinçek # nato # mücadele # Partisi # Gladyo # başbağlar # Yıldırım Gençer