Esad termik santrali teftiş etti: Esad'dan sadık dostlar vurgusu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep eyaletine elektrik sağlamak için yaklaşık 200 megavat üretecek olan Halep'in doğu kırsalındaki Halep Termik Santrali'ni ziyaret etti.

Altı yıl önce Suriye Arap Ordusu Halep ilinin doğu kırsalındaki kurtardığı termik santrali, Suriyeli mühendis, teknisyen ve işçiler, uzmanlık ve kararlılıkları ve beyaz elleriyle 5. üretim ünitesinin rehabilitasyonunu tamamladılar.

Bugün de Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Halep Termik Santrali’nde uzmanlar, işçiler ve teknisyenler arasında hazır bulundu ve onlarla birlikte Halep iline 200 megavat elektrik enerjisi tedarik edecek olan istasyonun rehabilitasyonunun ardından 5. Üretim Ünitesi çalışmalarının başlatılmasına tanık oldu.

Cumhurbaşkanı Esad, onarım ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girecek olan kalan dört jeneratör setinde devam eden rehabilitasyon çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Esad, istasyon personelini sahanın oğulları olarak nitelendirerek, Halep ilinin terör ve sabotajlar nedeniyle diğer illere göre daha fazla acı çektiğini göz önünde bulundurarak, çabalarından, özverilerinden ve samimiyetlerinden gurur duyduklarını ifade ederek dolayısıyla Halep’in, istasyonun ıslah edilmesinden en çok yararlanmasının doğal hakkı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Esad, Suriye işçilerinin terörle yok edilenleri yeniden inşa eden, emek, yarış ve şehitler veren cephedeki ikinci grup olduğunu belirterek, Halep Termik Santrali’ndeki rehabilitasyon ve restorasyon çalışmalarının bir mesaj verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Esad’a termik santral istasyonu ziyaretinde Başbakan Hüseyin Arnus, Elektrik Bakanı Gassan el Zamil ve Halep Valisi Hüseyin Diyab eşlik etti.

# suriye # terör # cumhurbaşkanı # Başbakan # Suriye Devlet Başkanı # mesaj # Halep # Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad # beşar esad # Suriye Arap Cumhuriyeti