YKS tercih kılavuzu yayınlandı

Milyonlarca üniversite adayının beklediği Yükseköğretim Kurumları’na giriş sınavı için tercih kılavuzu açıklandı. Kılavuzda üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin 686 olarak duyuruldu. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında tamamlayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2022 Yükseköğretim Kurumları Tercih Kılavuzu'nu yayınladı.

Kılavuzda üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin 686 olarak duyuruldu.

Buna göre, devlet üniversitelerinin toplam kontenjanı ön lisans programları için 428 bin 635, lisans programları için 408 bin 53, özel yetenek programları için ise 34 bin 134 oldu.

Açıklanan kılavuzda üniversitelerin 2021 yılına ait tavan ve taban puanları da yer aldı.

Mühendislik ve öğretmenlik bölümüne yerleştirme işlemlerinde en düşük 300 bininci, mimarlık programlarına ise en düşük 250 bininci öğrenci girebilecek. Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde de en düşük 50 bininci olma koşulları bu yıl devam edecek.

Bu yılki hukuk bölümüne yerleştirme işlemlerinde başarı sırası koşulu aynı kaldı. Buna göre, hukuk programlarına en düşük bu yıl da 125 bin sıralaması şartı uygulanacak.

Adaylar tercihlerini 27 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında tamamlayacak. Kılavuza osym.gov.tr ulaşabilecek öğrenciler, tercihlerini de yine aynı site üzerinden yapacak.

# Temmuz # Tercih # YKS # üniversite tercih