“Hayalimdeki Çin” resim yarışması başlıyor

Ortaöğretim öğrencileri, hayallerindeki Çin’i resimleriyle anlatacak. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Hayalimdeki Çin” isimli resim yarışmasına 1 Ekim 2022’ye kadar başvurular yapılacak. İlk 10’a giren öğrenciler Çin’e gezi hakkı kazanacak.

Çin ve Türkiye arasındaki ilişkiler sanatla güçleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği “Hayalimdeki Çin” isimli resim yarışması başladı.

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen yarışmaya ortaöğretim öğrencileri katılabiliyor.

Öğrenciler, yarışmada belirlenen 2 ayrı temada resim çizebilecek. Temalar, “Hayallerin peşinde birlikte el ele yürümek” ile “İpek Yolu dostluğunu devralmak ve birlikte aydınlık bir gelecek yaratmak” olarak belirlendi.

Yarışmayla öğrencileri resim çizmeye teşvik etmek ve hayal dünyalarını geliştirmek amaçlanıyor. Yarışmanın diğer bir amacı ise Çin ve Türkiye arasındaki ilişkileri sanatla güçlendirmek olarak belirtiliyor.

Yarışmaya başvurular, 30 Eylül 2022’de sona erecek. Yarışmada ilk 10’a giren öğrenciler 10 gün boyunca Çin’e gezi hakkı kazanacak.

# ankara # türkiye # çin # milli # eğitim # milli eğitim bakanlığı # ilk # ipek yolu # ortaöğretim # Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği # resim yarışması # hayalimdeki çin