İran'da sel felaketine AFAD yardımı

İran'da günlerdir devam eden muson yağmurlarının etkisi sürüyor. Çok sayıda şehrin etkilendiği sel felaketinde 50'inin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi ise kayıp durumda. Sel felaketinin yaralarını sarmak için devletin tüm imkanları seferber edildi. Komşu ülke İran'a Türkiye'den de destek gitti.

İran’da 22 Temmuz tarihinden bu yana yoğun yağış nedeniyle sel felaketi yaşandı. Birçok eyalette meydana gelen sellerde 50'nin üzerinde insan hayatını kaybetti. 2 bin 339 kişinin etkilediği selde 988 kişi ise yaralandı.

Kaybolan kişiler için arama faaliyetlerinin sürdüğü İran'da, kapanan yolların açılması için de tüm imkanlar seferber edildi. İran Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da hafta boyunca ülke genelinde yağışların devam edeceği belirtildi. Bu nedenle vatandaşlara dere ve nehir yataklarından uzak durmaları uyarısında bulunuldu.

Komşu ülke İran’da yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye hızlı bir şekilde harekete geçti. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı AFAD İran’da meydana gelen sel afeti sebebiyle bölgeye insani yardım malzemeleri gönderdi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla AFAD tarafından gönderilen insani yardım malzemeleri Tahran’a ulaştı. Dost ve kardeş İran’a sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

# türkiye # iran # AFAD # sel felaketi # Temmuz # insani yardım # komşu ülke