El Kaide lideri Zevahiri öldürüldü

ABD, Afganistan'da düzenlediği operasyonda El Kaide lideri Eymen el Zevahiri'nin öldürüldüğünü duyurdu. Operasyonla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, El Kaide liderinin CIA’nın insansız hava aracı saldırısıyla öldürüldüğünü söyledi.

ABD, Afganistan'da El Kaide hedefine karşı operasyon düzenledi. El Kaide lideri Eymen el Zevahiri öldürüldüğü belirtildi.

ABD basınının El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri'nin CIA’nın Afganistan’da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden da açıklama yaptı.

Zevahiri'nin öldürüldüğünü doğrulayan Biden, "Onlarca yıldır Amerikalılara yönelik saldırıların arkasındaki beyin oydu. Son haftalar da dahil olmak üzere, takipçilerini ABD'ye ve müttefiklerimize saldırmaya çağıran videolar yaptı. Şimdi adalet yerini buldu ve artık bu terörist lider yok" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın dört bir yanındaki insanların artık kötü ve kararlı katilden korkmasına gerek yok" diyen Biden, ""ABD, bize zarar vermeye çalışanlara karşı Amerikan halkını savunma konusundaki kararlılığımızı ve kapasitemizi göstermeye devam ediyor" dedi.

Biden, Zevahiri'nin bulunduğu binaya insansız hava aracından 2 adet Hellfire füzesi fırlatıldığını söyledi.

2011 yılında öldürülen terörist Usame Bin Ladin'in yerine geçen Zevahiri 11 Eylül terör saldırılarının sorumlusu olarak biliniyordu.

# abd # cia # operasyon # terör # el kaide # Afganistan # savunma # son # insansız hava aracı # Usame Bin Ladin # hellfire