Türk ürünleri Rus halkına Ozon ile ulaşacak

Rusya’nın en büyük e-ticaret devi Ozon, Türkiye pazarına açılıyor, Şirket İstanbul'da tanıtım etkinliği yaptı. Etkinliğe 300 den fazla Türk perakende şirketi katıldı. Etkinlikte konuşan Ozon Global CEO’su Stepan Gusamov, “İki pazar arasında var olan engelleri aşmaya kararlıyız." dedi. Ozon pazar yeri aracılığıyla, Türk satıcıların hiçbir işlem yapmadan Rusya'ya ihracat yapması hedefleniyor.

Uluslararası markaların Rusya'dan çekilmesi üzerine Rusya'nın en büyük e- ticaret firması Ozon, Türkiye'ye açıldı. İstanbul'da ofis açan şirket, Türk mallarının e-ihracat yoluyla Rusya'ya satışına öncülük edecek.

Ozon Global’i tanıtmak amacıyla İstanbul'da konferans düzenlendi. Tekstilden ayakkabıya, mobilyadan elektronik üreticilerine kadar 300 den fazla Türk perakende şirketi katıldı.

Etkinlikte, Ozon Global’in ürün grupları ve lojistik çözümleri sunuldu, gelecekte Türk markalarla iş birliği beklentileri dile getirildi.

Ozon pazar yeri aracılığıyla, Türk satıcıların hiçbir işlem yapmadan aynı Türkiye'de ürün satıyormuş gibi Rusya'ya ihracat yapabileceği belirtildi.

Etkinlikte konuşan Ozon Global CEO’su Stepan Gusamov, Türkiye’deki satışlarının yıldan yıla yüzde 440 büyüdüğünü vurguladı. “İki pazar arasında var olan engelleri aşmaya kararlıyız." dedi.

# istanbul # türkiye # rusya # ticaret # türk # ihracat # e ticaret