Özgür Bursalı: "Türkiye-Suriye iş birliği dünya dengelerini değiştirecek"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Türkiye-Suriye iş birliğinin önemini vurguladı. Türkiye-Suriye iş birliğinin dünya dengelerini değiştireceğini söyleyen Bursalı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile iş insanı Ethem Sancak'ın bulunduğu bir heyetin yakında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceğini duyurdu.

ESRA AÇIKYILDIZ

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Türkiye- Suriye iş birliğinin önemini vurguladı. Türkiye-Suriye iş birliğinin dünya dengelerini değiştireceğini söyleyen Bursalı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile iş insanı Ethem Sancak'ın bulunduğu bir heyetin yakında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceğini duyurdu.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı bu iş birliğinin tarihi bir öneme sahip olduğunu özellikle vurgulayarak sözlerine şöyle başladı:

-Böyle bir adım Türkiye'nin geleceği ve çevre ülkelerle iş birliği açısından şarttı. Şimdi bu koşullarda, Türkiye'nin Suriye ile işbirliği içerisine girmesi tarihi önemdedir. Mevlüt Çavuşoğlu, Devlet Bahçeli ve hükümet yetkililerinin açıklamalarını dinledik. Sayın Hayati Yazıcı'da çeşitli açıklamalarda bulundu. Bunlar çok doğru. Öteden beri bunu savunuyoruz. Şimdi hükümetimizin de söylediği şeyler. Kutluyoruz kendilerini

"VATAN PARTİSİ'NİN PROGRAMI GÜN GÜN GÜNDEME GELİYOR"

Bütün düğümün Türkiye ile Suriye'nin iş birliği noktasında toplandığını vurgulayan Bursalı, "bugün Türkiye'de yaşanan bu süreçte Vatan Partisi'nin programı gün gün gündeme geliyor" dedi. Özgür Bursalı sözlerine şöyle devam etti:

- Türkiye önemli bir sürece girmiş bulunuyor. Bu süreçten geri dönüş yok. Tabi, Vatan Partisi programı da aynı zamanda gün gün Türkiye'nin gündemine geliyor ve hayata geçiyor. Bu açıdan da çok önemli. 2011'den beri Türkiye bu süreci yaşıyor. Ama özellikle gelinen noktada 2014-2015'ten beri çok önemli adımlar attık. İkinci İsrail planının bozguna uğratılması, Amerika'nın bölge ve Türkiye üzerindeki baskı ve tehditlerini arttırması, PKK terörü ile savaşılması bakımından çok önemli adımlar attık. Şimdi işler öyle bir noktaya geldi ki en son Soçi ve Astana Zirveleri'nde de gördük. Bütün Düğüm Türkiye ve Suriye'nin işbirliği noktasına gelmişti.

"BÜTÜN DÜNYA DENGELERİ DEĞİŞİR"

Bursalı günlerdir Dünya'da konuşulan bu iş birliği adımının belirli ülkeleri rahatsız edeceğini vurguladı. Ayrıca böyle bir iş birliği olması halinde bütün dünya dengelerinin değişeceğini söyledi. Bursalı'nın konuşmasının devamı şu şekilde:

- Türkiye ve Suriye iş birliği dünya dengelerini değiştirecek bir olaydır. Türkiye ile Suriye'nin iş birliği yapmasını, yalnızca iki ülkenin iş birliği olarak okuma çok yanlış. Bu bütün dünyanın dengelerini değiştirecek çok önemli ve tarihi bir olay olarak kayda geçecek. O açıdan hızlı olmamız, çevik ve atik olmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin zamanı da daralıyor. Türkiye'nin etrafındaki tehditler, Doğu Akdeniz'den ve Karadeniz'den başlayarak, Ege'den ve Suriye ile Irak'ın kuzeyine kadar, yani ABD ile karşı karşıya olması gerçeği, Türkiye'nin hızlanması gerektiğini bize söylüyor. O bakımdan böyle bir yola girilmişken hükümetin de çok çevik hızlı adımlar atması lazım. Dünden beri Sayın Cumhurbaşkanı, Esad'la görüşür mü, masaya oturumu oturmaz mı konuşuluyor. Hiç o işleri görüşme mevzisine çekmemek lazım. Elbette görüşebilirler de. Bizim her alanda iş birliğini vurgulamamız lazım. Türkiye ve Suriye askeri süreç başta olmak üzere her alanda iş birliği yapması lazım. Yoksa bu iki kişinin görüşmesi meselesi değil. Sırf bu iş çıkmaza sürüklensin diye bunu köpürten kişiler de var. O yüzden bu tartışmalara girmemek lazım. Türkiye ile Suriye'nin iş birliğini her alanda en üst düzeyde savunmamız lazım. Zaten olacak olanda odur.

" RUSYA TAM DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Özgür Bursalı, Vatan Partisi Heyetinin bu konuya dair Rusya'da önemli görüşmeler yaptığını ve Rusya'nın da bu konuda tam destek vereceğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

-  Astana ve Soçi'de de hep bu konu merkezdeydi. Bizim de heyetimiz temmuz sonunda Sayın Şule Perinçek ve Sayın Ethem Sancak'ın içinde olduğu Vatan Partisi heyetimiz Moskova'da Rusya'yla önemli görüşmeler yapmıştı. Orada da, özellikle Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği harekat için, eğer iş birliği olursa Rusya tam destek sağlayacağını, bizim yöneticilerimize ifade etmişti. Türkiye'nin güvenliği ve bölge ülkeler ile birlikte hareket etmek açısından bu işbirliği şarttı. Hem Tahran'da hem Soçi'de vurgulanan en önemli şeyler Suriye'nin toprak bütünlüğü, Amerika'nın Suriye'den kovulması, bütün terör örgütlerine karşı ortak mücadele kararlılığıydı. Bütün bunlar bugün Türkiye ve Suriye'nin iş birliğine dayanmıştı.

"PKK'NIN 1-2 AYDA SONU GELİR"

Türkiye ve Suriye iş birliğinin Türkiye'ye çok büyük kazanımlar getireceğine, aynı zamanda bu iş birliğinin PKK'nın 1-2 ayda sonunu getireceğine özellikle dikkat çeken Bursalı konuşmasına şu sözlerle son verdi:

- Suriye ile iş birliği bize çok büyük kazanımlar getirecek. Türkiye 2014-15'ten beri Atlantik zincirlerini kırdı ve Asya'ya yöneliyor. Asya Çağı'nın başladığını bütün hükümet yetkilileri de söylemişti. Bunu yükselen Asya olarak ifade etmişlerdi. Son zirveden sonra Sayın Cumhurbaşkanı'nın eylül ayında Özbekistan'da yapılacak olan Şangay iş birliği toplantısına katılacağını ilan etmesinden de zaten gidişatın bu yönde olduğunu anlıyoruz. Türkiye'nin kazanımlarından en önemlisi Türkiye ile Suriye'nin iş birliği yapması PKK'nın en fazla ömrünün 1-2 ay olduğu anlamına geliyor. Suriye hükümeti de zaten PKK'ya yönelik tavrını çok kesin çizgilerle daha önceden çizmişti. Türkiye ile birlikte bu terör örgütlerini temizlemeye yönelik iradesini ortaya koymuştu. Şimdi bu işbirliği PKK'yı ortadan kaldıracak. PKK'ya beyaz bayrak çektirecek bu çok önemli.
# abd # türkiye # rusya # amerika # erdoğan # iran # Putin # suriye # çin # terör # vatan partisi # cumhurbaşkanı # esad # moskova # son # Özgür Bursalı # çok # vatan partisi genel sekreteri