YİMER göçmenlerin yardımına koşuyor

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’na bağlı Yabancılar İletişim Merkezi sayesinde 14 bin 601 kişinin hayatı kurtarıldı. 7 gün 24 saat hizmet veren YİMER bir yandan zor durumdaki göçmenlerin yardımına koşuyor diğer yandan da gerekli bilgilendirmeleri yapıyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157 hattına gelen acil durum ihbarları sayesinde bugüne kadar 14 bin 601 kişinin hayatı kurtarıldı.

Yimer 20 Ağustos 2015'ten bugüne kadar yaklaşık 15 milyon yardım çağrısına yanıt verdi. İşte onlardan biri de Yunanistan’ın ölüme ittiği göçmenler.

Yunanistan'ın insan hakları ve uluslararası hukuka aykırı geri itmeleri sonucu ölümle burun buruna gelen göçmenlerin yaşadığı korku ve çaresizlik YİMER'in "Alo 157" hattıyla yaptıkları görüşmelere yansıdı.

20 Ağustos 2015'te kurulan YİMER tarafından yabancılara vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi konularda da bilgi veriyor. Ayrıca YİMER Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca, Farsça ve Peştuca olmak üzere 7 dilde hizmet veriyor.

# yunanistan # içişleri bakanlığı # Ağustos # Uluslararası # Türkçe # İngilizce # vize # farsça # arapça # rusça # Almanca # Göç İdaresi Başkanlığı # ikamet izni