Bakan Koca'dan Beyaz reform değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 mevsimsel gripten farklı seyretmeyeceğini, kısıtlamanın gündemde olmadığını söyledi. “Beyaz Reform” ile sorunların aşılacağına işaret eden Koca, “Yurt dışına gidişler de azalacak. Kamuya geçişlerin daha fazla olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

 "KAMUYA GEÇİŞ ARTACAK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağlık Bakanı Koca, sağlıkta “Beyaz Reform” ile sorunların aşılacağına dikkat çekti. Koca, kamuya geçişlerin daha fazla olacağını vurguladı:

- Yıl sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter hedefiyle hekimlerimizi daha çok hastalarına odaklanmalarını sağlayacağız. Ayrıca bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir kadro alımı bu yıl yapıyoruz. Kapsam dışı olan üniversite hastaneleri ile aile hekimi ve çalışanları da kapsama alınıyor. Sağlıkta Beyaz Reform'un bir dönüm noktası olacağını hep birlikte göreceğiz. Hekimlerimizin yurt dışına gidişleri de azalacak. Kamuya geçişlerin daha fazla olduğunu hep birlikte göreceğiz. Kamu da çalışmanın avantajlı olduğunu herkes görecek.



"AŞILAR İHMAL EDİLMEMELİ"

Koca, günlük vaka sayılarına ilişkin konuştu. Koca Kasım ayına işaret ederek uyarılarını sıraladı:

- Günlük 60 bini geçen rakamları gördük, şu an 10 bin rakamlarına indi. Her geçen gün vaka sayılarının azaldığı, hastane yatış ve yoğun bakım yatışlarının da azaldığını görüyoruz. Tahminen Kasım-Aralık ayı gibi yeniden bir çıkış olabilir. Mevsimsel gripten pek farklı seyretmeyecek. Aşıda hatırlatma dozları ihmal edilmemelidir. Özellikle 65 yaşın üzerinde, ek hastalığı bulunan kişilerin hatırlatma dozlarını Kasım, Aralık aylarından önce yaptırmalarını önemsiyoruz.


Bakan Koca, okullar açılınca temasın artmasıyla vaka sayılarında da bir miktar artış olabileceğine işaret ederek, "Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak" dedi.


Koca, Maymun Çiçeği hastalığına ilişkin de son durumu paylaştı. Bakan, "11 vaka sayısına ulaşıldı. Türkiye için korkulacak bir hastalık değil" ifadelerini kullandı.

# türkiye # bakanlar kurulu # aşı # sağlık bakanı # fahrettin koca # hastalık # tedavi # salgın # vaka sayısı # son # kovid # çok # covid # maymun çiçeği # beyaz reform