Azerbaycan Laçın şehrinin kontrolünü aldı

Azerbaycan Laçin şehrinin kontrolünü aldı. Haberi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sosyal medya hesabından duyurdu. Aliyev, "Bugün 26 Ağustos'ta biz Azerbaycanlılar, Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçin şehrinde konuşlandırıldı. Yaşasın Laçin! Yaşasın Azerbaycan!" vurgusu yaptı.

Ermeni nüfus bölgeden ayrıldı, Laçin artık Bakü yönetiminin kontrolünde...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Laçin şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrinde konuşlandırıldı" ifadelerini kullandı. Laçin şehrinin kontrolü tamamen Azerbaycan'a geçti.

 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in paylaşımı şu şekilde:

- Bugün 26 Ağustos'ta biz Azerbaycanlılar, Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrinde konuşlandırıldı. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Bu vesileyle tüm Laçınlıları ve Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın! Yaşasın Azerbaycan!

Azerbaycan, İkinci Karadağ Savaşı’yla birlikte Ermenistan’ı büyük bir yenilgiye uğrattı. Savaşın ardından 10 Kasım 2020'de üçlü bildiri imzalandı. Bildiri gereği, Azerbaycan’a geçmesi planlanan birçok bölge, yıllar sonra geri alındı.

Hankendi-Ermenistan arasında bulunan Laçin ve bazı köyler, Azerbaycan’ın kontrolüne geçti. Savaş sonrası Rus kontrolüne verilen bölgedeki güvenlik noktaları kaldırıldı. Rus birlikleri de Laçin koridorundan ayrıldı.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü toplantı için 31 Ağustos'ta Brüksel'de buluşacak.

Aliyev ve Paşinyan'ın yapacağı görüşmenin bir gün öncesinde ise başbakan yardımcıları başkanlığındaki sınır belirleme komisyonları da yeniden bir araya gelecek.

Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki komisyonlar 30 Ağustos'ta Moskova'da toplantı yapacak.

# rusya # Azerbaycan # Karabağ # cumhurbaşkanı # Ağustos # avrupa # moskova # azerbaycan laçın # Zabuh # azerbaycan laçın şehrinin kontrolünü almaya hazırlanıyor # laçın azerbaycan ne demek # Sus köyleri