Kariyer sınavına karşı öğretmenler meydanlara inecek

Niteliklerinin sınavla ölçülmesine itiraz eden eğitim sendikaları, kariyer basamakları sınavının iptal edilmesi için 31 Ağustos’ta meydanlara inecek. Meydanlarda olacak Hepimizin Sendikası Grubu, meslekte kıdeme göre düzenleme yapılmasını talep edecek.

Niteliklerinin sınavla ölçülmesine itiraz edecekler. Meydanlarda uzman öğretmen ve başöğretmen sınavının kaldırılmasını isteyecekler.


”OKULDAKİ İŞ BARIŞI BOZULUR”

Eğitim sendikaları, şubat ayında yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenliğin kariyer mesleğine dönüştürülmesine tepkili. Kanun, tüm öğretmenlerin kariyer basamakları sınavıyla uzman öğretmen, başöğretmen olabilmesini sağlıyor:

- Öğretmenler arasında sözleşmeli, ücretli öğretmen gibi ayrım yaptılar. Şimdi de öğretmenleri 5’e bölecekler. Okuldaki iş barışını bozacak bir hamledir, öğretmenler arasında bir ayrım yaratır. 

”KIDEME GÖRE DÜZENLEME YAPILMALI”


Eğitimciler, 18 Temmuz'da başlayan uzman öğretmenlik için 180 saat, başöğretmenlik için 240 saatlik eğitim programına mecbur bırakılmalarına da tepki gösterdi. Eğitimciler, düzenlemenin meslekteki kıdeme göre yapılması gerektiğini belirtti:

- Düzenleme meslekteki kıdeme göre yapılmalıdır. Tüm öğretmenler çok rahatsız. Siz alacaksınız öğretmenleri 70 puan alırsa geçecekler. Doğru bir şey değil, sınav iptal edilmeli.

”ÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ YENİDEN ELE ALINMALI”


Öğretmenler, sınavın iptal edilmesi için 31 Ağustos’ta meydanlara inecek. Hepimizin Grubu Sendikası da meydanlarda öğretmenlerin taleplerini dile getirecek. Çözüme işaret eden Hepimizin Grubu Sendikası Sözcüsü Ayla Erdem, eğitim sisteminin yeniden ele alınarak niteliğin geliştirilebileceğini vurguladı:

- Eğitim sistemi, öğretmen yetiştirecek kurumları yeniden ele alarak olabilir. Yeniden öğretmen liseleri açılmalıdır. Eğitim yeniden ele almayla yapılmalı, öğretmeni sınava tabi tutarak değil. Öğretmenin niteliğini geliştirecek şeyler yeniden ele alınmalı.


Hepimizin Sendikası Grubu Sözcüsü Erdem, 31 Ağustos’ta tüm sendikaları birlikte eylem örmeye de davet etti. Kariyer sınavına tepki göstermek için meydanlarda olacak sendikalar arasında Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası da yer alacak. Memur-Sen’den ise henüz bir açıklama gelmedi.

# türk # milli eğitim bakanlığı # meb # öğretmen # Ağustos # çok # Hepimizin Sendikası grubu # Öğretmenlik Meslek Kanunu # kariyer sınavı