Rusya, Çin ve Suriye'den ortak tatbikat

Rusya, Çin ve Suriye Orduları, Eylül ayında ortak tatbikat düzenleyecek. 50 bin askerin katılacağı "Doğu 2022" tatbikatında, en modern füze sistemleri de sahaya sürülecek. Hindistan ve Nikaragua’dan birliklerin de yer alacağı tatbikatta, Rusya ve Çin donanmaları, Japon Denizi'nde ortak manevra yapacak.

Rusya, Çin ve Suriye ile geniş çaplı askeri tatbikata hazırlanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, “Doğu 2022” tatbikatının 1-7 Eylül tarihlerinde, Rusya'nın Uzak Doğu bölgesi ve Japon Denizi yakınlarında yapılacağını duyurdu. Tatbikata, Çin ve Suriye ordularının yanı sıra, Hindistan, Nikaragua, Laos ve Moğolistan’dan da birlikler katılacak.

6 atış bölgesinde 50 bin askerin katılacağı dev tatbikatta, aralarında 140 uçak ve 60 savaş gemisinin de olduğu binden fazla harp ünitesi yer alacak. En modern füze sistemleri de tatbikatta kullanılacak.

Tatbikat kapsamında Rusya ve Çin donanmaları, Japon Denizi'nden bir dizi haberleşme, deniz ekonomik aktiviteleri ve kıyılarda askerlere destek manevraları gerçekleştirecek.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandır Fomin, tatbikatın tümüyle savunma amaçlı olduğunu ve herhangi bir ülkeyi hedef almadığını söyledi.

Tatbikata hazırlık için Çin Halk Kurtuluş Ordusu birlikleri de Rusya'ya ulaştı.

Tatbikat özellikle Rusya ve Çin arasında son dönemde askeri alanda artan iş birliğinin son halkası olarak görülüyor.

# abd # rusya # çin # Bir # savunma # suriye ordusu # Bakanlığı # son # eylül # rus ordusu # rusya çin ilişkileri # Çin ordusu # Rusya Çin # rusya çin askeri gücü # rusya çin birliği # rusya çin anlaşması # çin rusya suriye # rusya çin suriye ortak tatbikatı # vostok tatbikatı