Hamas'tan işgal zindanlarında açlık grevi kararı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Lideri İsmail Heniyye beraberindeki heyetle birlikte Türkiye'ye geldi. İstanbul'da basın açıklaması yapan Heniyye, İsrail zindanlarında bulunan 5 binden fazla Filistinli esirin özgürlüğü mücadele ettiklerini söyledi. "Esirler, hem siyasi hem de direniş gruplarının ortak meselesidir" diyen Heniyye, cezaevlerinde kurulan ortak heyetlerle ile açlık grevi direnişi başlatacaklarını açıkladı.

HABER: DENİZ ADALI

İşgalci İsrail zindanlarında bulunan 5 binden fazla Filistinli esir direniş başlatmaya hazırlanıyor. İntifada kararını Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Türkiye'de duyurdu.

Beraberindeki heyetle birlikte Türkiye'ye gelen Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Lideri İsmail Heniyye İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin son durumu ve yaşanan gelişmeler ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Heniyye, 5 binden fazla Filistinlinin işgal zindanlarında esir olarak tutulduğunu, yasa dışı olarak tutulan bu esirlerin özgürlüklerine kavuşması için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Filistinlilerin en çok önem gösterdikleri meselelerin başında esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması olduğunu söyleyen Heniyye, hem siyasi grupların hem de direniş gruplarının bu sorunu temel mesele olarak değerlendirdiklerini kaydetti. HAMAS Lideri esirler için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Filistin halkı başta olmak üzere İslam dünyasına bir çağrı yapan Heniyye, İslami, insani ve hukuki anlamda mücadele edenlere destek olmanın tüm Müslümanlar için bir görev olduğunu söyledi. HAMAS Lideri bölgedeki kurumlara ve uluslararası kuruluşlara da esirlerin yaşadığı sorunların son bulması, özgürlüklerine kavuşmaları için gereken desteğin verilmesi çağrısı yaptı.

Heniyye'den sonra Hamas Esirler Ofisi Başkanı Zahir Cabarin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siyasi ayrım yapılmaksızın esirler konusunda tüm Filistin'in ortak hareket ettiğini belirten Cabarin, işgal zindanlarında açlık grevi direnişi başlatacaklarını duyurdu.

Cezaevlerinde her görüşün temsilcisinin olduğu ortak heyet kurulduğunu belirten Cabari, esirlerin özgürlük mücadelesinde kararlı olduklarını vurguladı.

# türkiye # israil # filistin # hamas # Bir # son # çok # ismail heniyye # hamas lideri # Filistin İslami Direniş Hareketi