Amerikalıların yüzde 40'ından fazlası iç savaş bekliyor

ABD'de halkın yarısı iç savaş bekliyor. Ülkede yapılan bir anketin sonuçları oldukça dikkat çekici. Siyasi kutuplaşma ve sokak şiddetinin arttığını düşünen ABD’lilerin yüzde 43’ü, iç savaşın 10 yıl içinde çıkabileceğine inanıyor.

Atlantik sistemi çökerken ABD'de dikkat çekici bir anket yapıldı. Ülkede yaşayanların yüzde 43’ü iç savaşın 10 yıl içinde çıkabileceğini düşünüyor.

İngiltere merkezli veri şirketi YouGov  ve The Economist ABD'de bir anket yaptı. İnternet üzerinden 20-23 Ağustos'ta düzenlenen ve bin 500 ABD’linin katıldığı ankette görüş belirtenlerin yüzde 43’ü “iç savaşın bir dereceye kadar muhtemel” olduğunu ifade etti.

Araştırma şirketi Ipsos'un geçen ayda yayımladığı bir çalışmada da ABD'lilerin yaklaşık yarısının iç savaşın çıkacağını düşündüğü tespit edilmişti. Ayrıca YouGov anketinde, ABD'lilerin yüzde 62'si bölünmenin ileride daha da kötüleşeceğini belirtmişti.

Öte yandan İngiliz The Economist dergisi bu hafta "Amerika Bölünmüş Devletleri" başlığını kapağına taşıdı. Makalede ülkede Cumhuriyetçi ve Demokrat eyaletler arasında bir ‘ulusal kültür savaşı’ yaşandığı vurgulandı.

Amerika’nın ‘birlikte yaşamanın mümkün olmadığı bir bölünmeye doğru gittiği’ belirtildi.

Başlıkta “Amerikan eyaletleri, kutuplaşmanın petri kabı yani bakterinin ürediği besin ortamı haline geldi." ifadeleri kullanıldı.

# abd # ingiltere # amerika # trump # Ağustos # nato # the economist # batı # Biden # Bir # Atlantik Sistemi # iç savaş