Kantinci esnafı destek bekliyor: Kira artışı bu yıl kesinlikle yapılmamalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu yeni eğitim-öğretim yılında okul kantini kiralarındaki artışların başta kantinci esnafı ve öğrencileri olumsuz etkilediğini belirtti. Genel Başkan Bendevi Palandöken, "MEB devreye girerek bu yıl okul kantin kiralarını artırmamalı" çağrısını yaptı.

Ekonomi sıkıntılarla yeni eğitim yılına merhaba demeye hazırlanan öğrenciler bir de okul kantin fiyatları ile karşı karşıya kalacak. Kantin kiralarındaki fahiş artış raflara yansıyacak kiracı kantinci de öğrenciler de zor durumda kalacak.

 "KİRA ARTIŞI YAPILMAMALI"

Konuyla ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan bir açıklama geldi. Genel Başkan Bendevi Palandöken, öğrencilerin okul kantinlerinden rahatlıkla yiyecek-içecek alabilmesi için esnafın kiralarının artmaması gerektiğini ifade etti:

- Cumhurbaşkanımızın talimatı ile konutlardaki kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Okul kantinlerinde bu sınırın uygulanmaması esnafı zor durumda bırakacak. Artan kiralarla ürünlerde maliyet artışı yaşanırken öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin cebini etkileyecek. Öğrencilerin ve kantinci esnafımızın rahat bir nefes alabilmesi için kira artışı bu yıl kesinlikle yapılmamalı.


Pandemi boyunca örgün eğitime ara verilmesi sebebiyle kantinci esnafın çok zor zamanlardan geçtiğini hatırlatan Palandöken, hükümete çağrı yaptı. Palandöken, "Okul kantin kiralarının yüksek oranda artması, kantinci esnafımızın belini büküyor" dedi.

# türkiye # meb # Bir # esnaf # bendevi palandöken # kantin # Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # okul kantini