İstanbul'da hasta yakını dehşeti: Güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

Sağlıkta şiddetin engellenmesi için kamucu adımlar atılsa da ne yazık ki şiddetin önüne geçilemedi. İstanbul’da bir devlet hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Tuğrul Okudan hasta yakınları tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Hayatını kaybeden Okudan ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca baş sağlığı diledi. Güvenlik İŞ Sendikası da Bakan’a seslenerek, güvenlik görevlileri için de gereken adımları atılmasını istedi.

Bu kez hasta yakını bir güvenlik görevlisini canından etti.

İstanbul Esenyurt'taki Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde, yakınlarının rahatsızlığı için acile gelen kişiler bağrışmaya başladı. Bunun üzerine Tuğrul Okudan isimli güvenlik görevlisi hasta yakınlarını “sessiz olun” diyerek uyardı.

Bu uyarıya sinirlenen hasta yakını Çetin K. dışarıda bulunan motosikletten ekmek bıçağını alıp, Tuğrul Okudan'ı boynundan bıçakladı. Ağır yaralanan güvenlik görevlisinin ilk müdahalesi acil serviste yapıldı.

Daha sonra güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan özel bir hastaneye sevk edildi. Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Okudan’ın hayatıı kaybettiğini duyurdu.

Bakan, "Sağlıkta iyi haberlerin birbirini izlediği günlerde vereceğim bu haber için son derece üzgünüm. Güvenlik görevlimiz Tuğrul Okudan uğradığı bıçaklı saldırı sonucu aramızdan ayrıldı” diyerek baş sağlığı diledi.

Bir açıklama da Türk-İş’e bağlı Güvenlik İş Sendikası’ndan geldi. Sendika Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, sosyal medya hesabından Bakan Koca’yı da etiketleyerek gerekli önlemleri almaya çağırdı:

- O bir özel güvenlik görevlisi, devletinin emrinde, milletinin hizmetinde görev yapma aşığı olan birisi, Güvenlik-İş Sendikamızın önceki sendikal birlikteliğimizde neferiydi.. Hasta yakınlarını uyardı diye, görevini yaptı diye canından oldu.. Kınayacağız, isyan edeceğiz hep birlikte ama bu sefer değişmeli her şey, hep birlikte el ele vererek ne yapacaksak yapalım artık... Tüm siyasiler bu sefer gerekeni yapalım. İlgili tüm bürokratlar, kendinize birinci vazife olarak bu konuyu gündeminizde tutun. 
# sağlık # istanbul # esenyurt # fahrettin koca # Bir # ilk # son # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # ömer çağırıcı # Hasta yakını # güvenlik görevlisi