İstanbul Kurumsal Blok Zincir Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

İstanbul Kurumsal Blok Zincir Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Zirve, Blok Zincir Servis Ağı, Red Date Teknoloji Hong Kong, Kenetic Blok Zincir Platformu Hong Kong, TUCEM Türk-Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi ve Chainerist iş birliği ile yapıldı. Blok zincir teknolojilerinin finans ve ticarete etkisi gibi konular ele alındığı etkinlikte kripto para piyasasının yarattığı spekülasyon ortamına da dikkat çekildi.

Blok Zincir Servis Ağı yeni bir çağ açmaya hazırlanıyor. Ticaret, finans, internet gibi alanlarda yepyeni boyutlar açacak kadaönemli bir buluş olan blok zincir teknoloji tüm boyutlarıyla konuşuldu. Zirvenin açılış konuşmasını TUCEM Genel Müdürü Bora Çelik yaptı. Toplantının eşi benzeri olmadığına dikkat çekti.

İstanbul Kurumsal Blok Zincir Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Zirve, blok zincir projesi Blok Zincir Servis Ağı, Blok Zincir Servis Ağı Global tanıtım turu kapsamında, Red Date Teknoloji Hong Kong, Kenetic Blok Zincir Platformu Hong Kong, TUCEM Türk-Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi ve Chainerist işbirliği ile yapıldı. BSN Türkiye Yönetim Kurlu Üyesi Ulusoy Erdoğan da konuşma yaptı.

Zirvede, Red Date CEO su ve BSN Global Yönetim Kurulu üyesi Yifan He, blok zincir teknolojisine bakış açılarını anlattı. İnternetin haricinde, “genele açık bilişim sistemi” olarak adlandırılacak ve blok zincir tabanlı bir altyapının önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağını öngördü. Bu altyapının kar amacı taşımayacağını, katılımcıların katkılarıyla finanse edileceğini ve bu altyapı üzerinde oluşturulacak uygulamalarla, internet haricinde yeni bir bilişim katmanının oluşacağını ifade etti.
ES//
BSN Global Başkan Yardımcısı Tim Bailey ise, Hong Kong’da yapılan blok zincir iyi uygulamalarını özetledi. BSN Spartan üzerinden yapılan bu somut blok zincir projeleriyle, kurumsal firmaların, kripto para kullanmadan genele açık blok zincir
altyapılarını nasıl kullandıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner hem büyükşehir belediyesinin blok zincir uygulamalarını anlattı. Mox Bank’ın kurucularından Deniz Güven de konuştu. Sıfırdan bir dijital banka oluşturduklarını kaydetti.

Turkcell Blok Zincir Masası direktörü Gürcan Erim söz alarak, mobil telefon sektöründe, operatörlerin beraberce geliştirdikleri, blok zincir tabanlı “ortak kara liste” projelerinden bahsetti.

İGA İstanbul Havalimanı Dijital Hizmetler ve Ticaret Üst Düzey Yöneticisi Ersin İnankul, İGA’yı, nasıl “Dünyanın en dijital havalimanlarından” biri yaptıklarını ve çeşitli uluslararası ödüller kazandıklarını ifade etti.

Softtech’in “İnovasyon Lideri” Fatih Günaydın, İşBankasıyla beraber, uluslararası ticarette yaptıkları blok zincir tabanlı akreditif çalışmasını anlattı. Son olarak da, İTÜ Blok Zincir kulübü üyeleri, Chainerist blok zincir lideri Şükrü
Çakmak moderatörlüğünde, üniversitedeki ve uluslararası blok zincir aktivitelerini anlattı.

# istanbul büyükşehir belediyesi # türkiye # Bir # son