PKK/YPG'li İngiliz Aislin serbest kaldı

Rusya ile Ukrayna'nıjn esir takası ile serbest bırakılanlar arasında daha önce Suriye’de PKK/YPG saflarında yer alan İngiliz vatandaşı terörist Aiden Aislin’in de olduğu ortaya çıktı. Ukrayna’da yakalanıp idama mahkum edilen Aislin, Batı’nın Kiev’e gönderdiği silahların yasadışı yollarla Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye gönderildiğini itiraf etmişti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasında serbest bırakılanlar arasında İngiltere, ABD, İsveç, Hırvatistan ve Fas vatandaşlarından oluşan 10 yabancı savaşçı da yer alıyordu.

Yabancı savaşçıların çoğunluğunu İngiliz vatandaşları oluştururken, serbest bırakılan 5 İngilizin arasında daha Suriye’de PKK/YPG saflarında savaşan terörist Aiden Aislin’in de olduğu ortaya çıktı.

2015 - 2017 yıllarında Suriye’de “Rojhat Rojava” kod adıyla PKK/YPG safında terör faaliyetleri yürüten Aislin, Rus ordusunca Mariupol’de yakalanmış ve Donetsk’te yargılanarak idama mahkûm edilmişti.

İngiliz terörist, Donetsk Cezaevi’nde Amerikalı gazeteci John Mark Dougan’e verdiği röportajda, Kiev yönetiminin terörlö bağlantılarını itiraf etmişti. Batı’nın Ukrayna’ya verdiği silahların, yasadışı olarak Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye gönderildiğini anlatmıştı.

Ukrayna sahasındaki İngiliz füzelerinin de YPG’ye gönderildiğini söyleyen Aislin, “Umarım ellerine ulaşmıştır. Çünkü Türkiye’ye karşı savaşta kullanabilirler” ifadelerini kullanmıştı.

Suudi Arabistan’a serbest bırakıldıktan sonra ülkesine gönderilen PKK/YPG’li terörist Aislin’e İngiliz Hükümeti de sahip çıktı. İngiltere Başbakanı Liz Truss, Aislin ve 4 İngiliz vatandaşının güvenli şekilde ülkelerine dönmelerinden duyduğu mennuniyeti sosyal medyada dile getirdi.

İngiliz Milletvekili Robert Jenrick ise, PKK/YPG’li teröristi kahraman gibi överken, Ukrayna ve Suudi Arabistan’a teşekkür etti.

# abd # ingiltere # türkiye # rusya # Ukrayna # suriye # isveç # suudi arabistan # Hırvatistan # kiev # Fas # Donetsk # esir takası # mariupol # İngiltere Başbakanı Liz Truss