Macaristan'dan Rusya'ya yaptırım açıklaması

Hindistan'dan sonra Macaristan'dan da Rusya'ya yaptırımlara karşı çıkan açıklama geldi. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, "Rusya’ya enerji alanında yeni yaptırım getirilmesine karşı çıkacağız" dedi. Öte yandan yaptırımlar nedeniyle Avrupa halkın tepkisini çeken tasarruflara yöneliyor. Fransa'da Eyfel Kulesi'nin ışıkları, bir saat 15 dakika erken söndürüldü.

Rusya bölgedeki dostluklarını ve iş birliklerini güçlendirirken Avrupa derin bir enerji kriziyle boğuşuyor.

Hindistan'dan sonra Macaristan'dan da Rusya'ya yaptırımlara karşı çıkan açıklama geldi. Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Rus haber ajansına konuştu.

Peter Szijjarto Rusya’ya karşı enerji alanında yeni yaptırımlar uygulanmasına destek vermeyeceklerini belirtti. Szijjarto, buna nükleer enerji alanının da dahil olduğunuda kaydetti.

Szijjarto ayrıca, kimi ülkelerin aksine, Macaristan’ın Rusya vatandaşlarına Schengen vizesi vermeyi durdurmayacağını belirtti, "Kolaylaştırılmış vize uygulamasına ilişkin anlaşmamız bulunmayan ülkelerden turistlere vize verilmesine ilişkin açık bir metodoloji bulunuyor ve tabii ki bu prosedüre uygun biçimde vize vermeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaptırımlar nedeniyle Avrupa halkın tepkisini çeken tasarruflara yöneliyor.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi'nin ışıkları, belediyenin enerji tasarrufu adımları kapsamında 1 saat 15 dakika erken söndürüldü.

# rusya # fransa # Sergey Lavrov # Bir # macaristan # eyfel kulesi # schengen vizesi