Perinçek'den hükümete çekingen tutum tepkisi

Türkiye ile Rusya arasında 100 milyar liralık ticaret hacmi hedefi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldiği son toplantıda bu hedefi dile getirdi. Ancak hükümetin Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle takındığı çekingen tutum, bu hedefe ulaşılmasını zorlaştırıyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye-Rusya altın fırsatlar toplantısında, "Yaptırımlardan korkanlar bu hedefe ulaşamaz. Ama biz ulaşacağız." dedi.

Rusya'ya yönelik yaptırımlar Türkiye'ye altın fırsatlar sunuyor. Avrupalı şirketler ABD yaptırımları nedeniyle Rusya'dan çekilirken Türk şirketlerine farklı yatırım alanları açılıyor.

Ancak AK Parti, Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil olup olmama konusunda çekimser. Bu politikalar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 milyar dolarlık ticaret hedefini zora sokuyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Rus ve Türk iş adamlarını bir araya getirdiği altın fırsatlar toplantısında bu konuyu gündeme getirdi. Çekimser politikaları eleştirdi.

Tarihi toplantıda tarihi vurgular yapan Perinçek, "yaptırımlarla bu hedefe ulaşılmaz" dedi iddialı konuştu.

# abd # türkiye # rusya # erdoğan # ak parti # Putin # vatan partisi # Doğu Perinçek # Bir