Fatma Girik hayatını kaybetti

Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı. Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik yaşamını yitirdi. Muğla’da yaşayan 79 yaşındaki sanatçı, bir süredir İstanbul’da tedavi görüyordu. Fatma Girik için Salı günü İstanbul'da iki ayrı tören düzenlenecek. Sanatçının naaşı, Muğla'da toprağa verilecek.

Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, 79 yaşında hayata veda etti. Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı.

Acı haberi Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, sosyal medya hesabından duyurdu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik, yaklaşık altı aydır İstanbul’da tedavi görüyordu. Sanatçının Kovid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

Figüran olarak adım attığı Yeşilçam'da, 14 yaşında oynadığı bir filmde yıldızı parlayan Fatma Girik, kariyerine yaklaşık 200 film sığdırdı. “Kanlı Nigar” ve “Yılanların Öcü” gibi filmlerle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasına adını yazdırdı.

Bir dönem siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti’den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.

Usta sanatçı, kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da yaptı.

Fatma Girik son olarak 2012 yılında yayınlanan Babalar ve Evlatlar dizisi ile ekranlarda yer almıştı.

Sanatçının vefatı, sevenlerini yasa boğdu. Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Perihan Savaş, Filiz Akın ve sanat dünyasından pek çok ismin yanı sıra sosyal medyada da vatandaşlar, Fatma Girik’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Fatma Girik için 25 Ocak Salı günü İstanbul’da iki ayrı tören düzenlenecek. İlk tören saat 10.00'da bir dönem başkanlığını yaptığı Şişli Belediyesi'nde, ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey salonunda yapılacak.

Sanatçının naaşı, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Muğla’nın Bodrum ilçesine götürülecek. Fatma Girik, 2015’te aramızda ayrılan hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

# istanbul # sosyal medya # türk # Sanatçı # ocak # tedavi # sanat # belediye # yeşilçam # oyuncu # Şişli Belediyesi # Yıldız # Fatma Girik # türk sineması # Liv Hospital Ulus # leke # muammer keskin