Zamlara karşı yeni tedbir paketi

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomik model, ile ilgili yeni paket açıklayacak. Cumartesi günü açıklanacağı duyurulan paketin içinde fiyat artışına karşı tedbirler, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve Kredi Garanti Fonu desteği gibi başlıkların olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik model ile ilgili yeni paket açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati cumartesi günü yeni paketi kamuoyu ile paylaşacak. Yeni pakette üretim ve ihracat öncelikli destek, tedbir ve teşviklerin olacağı belirtildi.

Türkiye Ekonomi Modeli” çerçevesinde hazırlanan paketin önemli başlıklarının fiyat artışlarına karşı tedbirler, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması ve Kredi Garanti Fonu desteğinin olduğu duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yönetimi yastık altında tutulan 5 bin ton altının ekonomiye kazandırılmasına büyük önem veriyor. Bakan Nebati'nin, cumartesi yapacağı konuşmasında yastık altındaki altınların ekonomiye nasıl aktarılacağına ilişkin modeli de anlatacağı vurgulandı. Emtia fiyatlarındaki artış ve yüksek enflasyona karşı da bir dizi tedbir açıklanacak. Bakan Nebati, üretici ve tüketici fiyatlarındaki artışların önüne geçmeye yönelik birçok tedbir paketine ilişkin bilgi verecek.

Programda, iş dünyasından üst düzey yöneticilerin, iş çevreleri temsilcilerinin, kamu ve özel bankaların genel müdürlerinin hazır bulunması da bekleniyor.

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 gün süren Londra temaslarını değerlendirdi. Görüşmelerde Türkiye ekonomi modelini anlattıklarını söyleyen Nebati, “Bizim açımızdan önemli olan şu; döviz kurlarının stabil bir şekilde devam etmesi” dedi.

# türkiye # erdoğan # ekonomi # cumhurbaşkanı # zam # üretici # Kamu # üretim # Londra # Cumartesi # nureddin nebati # ekonomik model