Aile hekimleri 2 gün iş bıraktı

Aile hekimleri, çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bıraktı. 2 gün süreyle poliklinik hizmeti vermeyen hekimler, taleplerinin karşılanmaması halinde 14 Mart’ta geniş kapsamlı yeni bir eyleme hazırlanıyor.

Çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde yurt genelinde uyarı eylemi yaptı.

Aile hekimlerinin öncülük ettiği eylemde 2 gün süreyle poliklinik hizmeti verilmezken, sağlık çalışanları, 75 ilde yaptıkları basın açıklamalarıyla taleplerini dile getirdi.

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesini isteyen hekimler, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı da yasal düzenleme talep etti:

Bizler ilk nefesten son nefese kadar her türlü sağlık hizmetinde sizlerin yanınızdayız. Milletimizin sağlıkla yaşaması sağlıkla yaşlanması, her türlü koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetine ulaşımının kolaylaştırılmasını sağlamak için varız.

Sağlık çalışanları, taleplerinin karşılanmaması durumunda Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart’tan itibaren yurt genelinde 3 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

# sağlık # Yurt # aile # tıp bayramı # son # sözleşme # aile hekimleri # Sağlık Çalışanları # günlük # iş bırakma # özlük hakları