Ukrayna Rusya'ya 'soykırım' davası açtı

Ukrayna Soykırım Sözleşmesi'nin ihlal edildiğini iddia ederek Rusya aleyhine dava açtı. Uluslararası Adalet Divanı Ukrayna'nın "acil tedbir kararı" talep ettiğini açıkladı. Öte yandan Avrupa Birliği Rusya'ya yeni yaptırımlar uygularken BM Güvenlik Konseyi Rusya Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya Batı'nın suçlu olduğunu vurguladı. Nebenzya "Ukrayna'daki kriz bir Rus operasyonuyla değil, Batı'nın neo-Nazilerin suçlarını görmezden gelmesiyle başladı" dedi.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon devam ederken Ukrayna Rusya aleyhine "soykırım" davası açtı.

Haberi Uluslararası Adalet Divanı duyurdu. Ukrayna'nın, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Rusya aleyhine dava açtığı ve Divan'dan "acil tedbir kararı" talep ettiği belirtildi.

Öte yandan Avrupa Birliği Rusya'ya yeni yaptırımlar için çalışma başlattı. Rusya Merkez Bankası rezervlerinin ve varlıklarının yönetimi ile ilgili operasyonlar yasaklandı.

Ayrıca AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen AB hava sahasının oligarkların özel jetleri dâhil tüm Rus uçaklarına kapalı olacağını açıkladı.

FIFA'dan da Rusya'ya yaptırım kararı geldi. FIFA, uluslararası müsabakaların Rusya'da oynanmasını ve Rusya bayrağı ile milli marşı kullanılmasını yasakladı.

BM Güvenlik Konseyi Rusya Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise Batı'nın suçlu olduğunu vurguladı. Nebenzya "Ukrayna'daki kriz bir Rus operasyonuyla değil, Batı'nın neo-Nazilerin suçlarını görmezden gelmesiyle başladı" dedi.

Nabenzya, Rus ordusunun operasyonu hakkında da yanlış bilgi verildiğini ifade etti.

# rusya # Ukrayna # soykırım # futbol # operasyon # avrupa # nato # avrupa birliği # batı # yaptırım # rus