Korgeneral Mini ABD'nin yalanlarını çürüttü

Eski NATO Komutanı Korgeneral Fabio Mini Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesini değerlendirdi. "Rusya haklı" diyen NATO Güney Ordusu Komutanı, ABD'nin, Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü söyledi. İşte Korgeneral Fabio Mini'nin çarpıcı analizleri...

İtalya'nın L'AntiDiplomatico gazetesine konuşan Eski NATO Güney Ordusu Komutanı İtalyan Korgeneral Fabio Mini, ABD ve NATO'nun 24 yıldır Rusya'ya karşı yürüttüğü siyasal ve asker kışkırtmaları açıkladı. NATO Komutanı, ABD yalanlarını tek tek çürüttü:

- Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başladığı bir yalan. 2014'ten bu yana ABD ve NATO, Ukrayna'nın binlerce paralı askeri silahlandırması için milyarlarca dolar yardım akıttı. Aşırılıkçı gruplar ve Neo-Naziler eğitildi ve zenginleştirildi. 2014'ten bu yana, Ukrayna kuvvetleri Rusça konuşan nüfusu katliamın eşiğine getirdi.

''ABD'nin, Ukrayna'yı ileri karakol yaparak Rusya'yı kuşatmak istediğini'' söyleyen Eski NATO komutanı, Gürcistan ve Suriye müdahalelerine dikkat çekti:

- 2004'te turuncu devrim ile sürekli hükümet değişimi yaşandı. 2014'te darbe oldu. Sonra da Zelenski seçildi. 1997'den bu yana ABD ve NATO'nun istediği oldu. NATO, hem Gürcistan'ı hem de Ukrayna'yı ‘etkinleştirerek' Rusya'nın etrafındaki çemberi tamamlayabileceğini zannetti. Rusya, Gürcistan'a askeri müdahale ile ABD ve NATO'ya güçlü bir sinyal verdi. Rusya, Suriye'de de, Ortadoğu'yu istikrarsızlaştırmak isteyenlerin planlarını alt üst etti.

NATO'nun Güney Komutanı İtalyan Korgeneral, Ukrayna'da 2014'teki darbeyi Biden-Nuland ikilisinin planladığını söyledi:

- 2014'te Joe Biden ve Victoria Nuland'ın darbesiyle Yanukoviç devrildi. Bunun üzerine Rusya Kırım'ı ilhak etti. 2014'ten itibaren Ukrayna - ABD ve NATO'nun desteğiyle - Rusya'ya karşı daha da düşmanca bir çizgi izledi. Neonazi grupları ordu ve polise entegre edildi. Aynı kişiler şimdi ''Ukrayna direnişini'' örgütlüyor ve ülke geneline dağılmış yaklaşık 16 bin paralı askeri koordine ediyor.

''NATO, Ukrayna'yı ihmal etti'' görüşlerine karşı çıkan Korgeneral Fabio Mini, ''aksine Avrupa'yı tehlikeli bir maceraya itmiştir'' dedi. Eski NATO Komutanı Rusya'nın taktik ve stratejisini de özetledi:

- Rusya, Ukrayna'nın askeri bir tehdidin merkezi olmasını önlemek için sınırlı hedefleri olan bir operasyon yürütüyor. Operasyonlar, Donbass, Azak Denizi kıyı şeridi ve Odessa'ya kadar Karadeniz ile gerekirse Moldova sınırına kadar olan bölgelerin güvenliğini sağlamakla ilgili. Kiev'deki ilerleme, esas olarak müzakereler için siyasi bir baskı operasyonu. Ve nihai olarak Rusya'nın pozisyonunu destekleyen bir hükümetin kurulması içindi.

Harekatın bilinçli olarak yavaş ilerlediğini vurgulayan İtalyan Korgeneral, Avrupa'yı uyardı; ''Kiev yönetiminin aklına başına alması için yardımcı olun" dedi:

- Televizyonda gördüğümüz askeri görüntüler; operasyonun hala bilinçli olarak ilk aşamada olduğunu gösteriyor. Kiev yönetimi müzakerelerde hırsından vazgeçerse Ukrayna'yı kurtarabilir. Ukrayna'nın aklını başına almasına yardımcı olun ve Rusya'ya kuşatılma sendromu cenderesinden çıkma şansı verin - açık görüşmelerle değil, somut eylemlerle.
# rusya # Ukrayna # operasyon # karadeniz # avrupa # nato # dolar # italya # harekat # kiev # operayon # turuncu devrim