Toprak için bir araya geldiler

Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası “Tarım Topraklarının Sürdürülebilir Kullanımı” konulu çevrimiçi çalıştay düzenledi. Alanında uzman isimlerin katıldığı çalıştayın sonuç bildirgesinde, toprağı koruyacak o uyarı ve öneriler sıralandı.

Yeryüzünü kaplayan toprak, tüm canlılar ve organizmalar için yaşam sağlıyor. “ Tarım Topraklarının Sürdürülebilir Kullanımı” ile ilgili önemli bir çalıştaya imza atıldı. Sektör temsilcileri ve bilim insanları hayati noktalara dikkat çekti.

Bu önemli çalıştay, Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası düzenlendi. İki kurumunda Başkanı Ali Çandır, toprağın önemini vurguladı. Geç olmadan korunması için önlem alınması gerektiğini belirtti.

Çevrimiçi olarak yapılan çalıştayın sonuç bildirgesi de açıklandı. Ortaya temel görevler çıktı. Ulusal maddi kaynakların dağıtılmasında ''toprak'' yatırımlarının payının artırılması gerektiği kaydedilen bildirgede, "ulusal toprak politikası hayata geçirilmeli" denildi.

Yapılan bilimsel incelemelere göre tarım toprakları hızla organik yapısını kaybediyor. Önlem olarak da organik gübre kullanılmanın teşvik edilmesi gerekiyor.

''Toprakların betonlaşması sınırlandırılmalı'' uyarısı yapıldı. Zeytinliklerin korunmasına yönelik çağrı yinelendi.

Bildirgede, toprakla ilgili ‘Ahlaki ve Etik Değerler’in oluşturulması gerektiği vurgulandı.

# antalya # Tarım # toprak # Ali Çandır