Türk Böbrek Vakfı'ndan çağrı

Türk Böbrek Vakfı, "22 Mart Dünya Su Günü" için düzenlenen etkinlik kapsamında farkındalık için metroda su dağıttı. “Sağlık için su tüketin” çağırısı yapıldı

Türk Böbrek Vakfı'ndan metrodaki vatandaşlara su dağıttı ve " Sağlık için su tüketin" çağrısı yapıldı.

Vakıf üyeleri, "22 Mart Dünya Su Günü" için düzenlenen etkinlik kapsamında, Gayrettepe Metro İstasyonu gişelerinin önünde bir araya geldi. Etkinlikte, dev horoz kostümü giyen 2 kişi vatandaşlara su dağıttı.

"Güne bir bardak suyla başlayın" mesajının verildiği etkinliğe katılan Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Şu ifadeleri kullandı:

- Su abıhayattır, susuz yaşam mümkün değildir. Kadın ve erkeklerde ve vücut kitle endeksine göre, muhtelif miktarda vücutta su bulunur. Bu 5 ile 7 kilo civarındadır. Yüzde 1-2-3 civarında su kaybında beyinden hemen sinyal gelir. Beyinden gelen sinyal iyi algılanmalı ve hemen su içmelisiniz. Altı kilo civarında olan vücuttaki suyun yüzde 10'unu veya 12'sini kaybetmeye başladığınız zaman ölüm vuku olur. Dolayısıyla su hayatın olmazsa olmazıdır.

Erk, bilgisayar veya cep telefonu yerine horoz sesiyle uyanmanın önemli olduğunu belirtti. Sözlerine bu şekilde devam etti:

- Horoz sesiyle uyandığımız zaman o gecenin verdiği yorgunluk uykudaki metabolizmanın canlanması için ne lazım? Bir bardak su lazımdır. Yapacağımız ilk iş, sabah mümkün olduğu kadar ılık, sıcak olmasına gerek yok, su içmelisiniz.

# su # sağlık # türk # dünya # ölüm # mart # Türk Böbrek Vakfı