Pakistan'ın 75. Milli Günü kutlandı

Pakistan’ın 75’nci Milli Günü, görkemli kutlamalara sahne oldu. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da düzenlenen askeri geçit törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı. Pakistan Büyükelçiliği de Ankara’da bayrak töreni düzenledi. Törende Milli Günün önemine dikkat çekildi.

Pakistan’ın Milli Günü için hem İslamabad hem de Ankara’da kutlamalar yapıldı.

75 yıl önce bağımsızlığını kazanan Pakistan, Milli Günü’nü görkemli bir şekilde kutladı. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da askeri geçit töreni düzenledi.

Geçit törenine Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Başbakan İmran Han, Pakistan ordusu kuvvet komutanları, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Pakistan’da bulunan dışişleri bakanları ve vatandaşlar da törende yer aldı. Toplantıya özel davetli olarak çağrılan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'ye, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi törende eşlik etti.

Pakistan askerlerinin yürüdüğü törende tank, radar, hava savunma sistemi ve balistik füzeler sergilendi. Helikopterler ve uçaklar tören alanını uçarak geçti ve savaş uçakları gösteri düzenledi. Azerbaycan ve Türkiye'den askeri birlikler de tören alanından geçiş yaptı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, törende yaptığı konuşmada Pakistan'ın karşılaştığı zorluklara karşı koyabilmek için ulusal birliğe duyulan ihtiyaca dikkat çekti. İslamabad'ın, bölgenin barış ve güvenliğindeki sorumlu rolüne vurgu yaptı. Alvi, Kammu Keşmir'deki insan hakları ihlallerini hatırlattı ve Hindistan'a bunları durdurması uyarısında bulundu.

BÜYÜKELÇİLİKTE BAYRAK TÖRENİ YAPILDI

Milli Gün kutlamalarında başka bir adres de Ankara oldu. Pakistan Ankara Büyükelçiliği, bayrak töreni düzenledi. Törende Büyükelçi Muhammad Syrus Qazi ve katılımcılar, Pakistan Milli Marşı eşliğinde Pakistan bayrağını göndere çekti.

Törende konuşan Büyükelçi Qazi, bugünün, özgürlük hareketinin liderlerine saygı duyma günü olduğunu belirtti. Pakistan’ın kurulmasının gerçek amaçlarına olan bağlılıkların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

- Kendimize bir söz verelim, yaptığımız işlerin hiçbirisi bizi hedefimizden ayırmasın ve her adımımızda refah içinde bir Pakistan hayalimize biraz daha yaklaşalım.

Pakistan Milli Günü nedeniyle Ankara’da Atakule, İstanbul Boğazı üzerinde ise Asya'yı Avrupa'yla birleştiren köprüler Pakistan bayrağının renkleriyle ışıklandırılacak.

# ankara # türkiye # Azerbaycan # çin # milli # cumhurbaşkanı # pakistan # Yaşar Güler # Ulusal # savunma # savaş # kutlama # islamabad # Muhammad Syrus Qazi # islam işbirliği teşkilatı