''Rusya Batı'nın yaptırımlarını aşacak''

Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, ülkesini hedef alan Batı yaptırımları ile ilgili açıklama yaptı. “Türkiye'nin Atatürk zamanında yaptırımlara maruz kaldığını hatırlatan Yerhov, "Dostlarımızın yardımıyla hayatta kaldık, şimdi de kalacağız” dedi. Türkiye'nin terörle mücadelesi ile ilgili de mesaj veren Rus Büyükelçi, Türk ordusunun savaştığı insanlara silah vermediklerini vurguladı. Yerhov, PKK/PYD'nin de Moskova'da ofisinin olmadığını açıkladı.

Rusya'nın Batı'nın ekonomik yaptırımlarını aşacağını vurguladı, Ukrayna'nın yeni bir Nazi ülkesi olmasına müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Aydınlık Gazetesi'nde bir yazı kaleme aldı. Büyükelçi, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı askeri operasyonun ardından başlayan Batı'nın yaptırımlarını değerlendirdi. Yerhov, yaptırımlara karşı Türkiye örneği verdi:

- Batı medeniyeti, Rusya'yı ezmeye çalışırken, aslında, kendi dayandığı değerleri ve ilkeleri ayaklar altına aldı. Artık herkes, ülkesinin mali rezervlerinin basitçe çalınabileceğini ve mülklerine el konulabileceğini biliyor.
- Ülkemiz, defalarca çeşitli Batı kısıtlamalarının hedefi oldu. Bunlar başka ülkelere de uygulandı. Bu arada Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk zamanında yaptırımlara maruz kalmamış mıydı? Bir şey olmaz, o zaman dostlarımızın yardımıyla hayatta kaldık, şimdi de kalacağız.

Ukrayna'nın Türkiye'den aldığı insansız hava araçlarına yönelik de konuştu Büyükelçi. Bu konuda hassas olduklarını dile getiren Yerhov, Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine karşı Rusya'nın tavrını anlattı:

- ''İş iştir" gibi açıklamalar anlayışla karşılanmıyor, çünkü insansız hava araçlarınız askerlerimizi öldürüyor. Onları sırf bunun için satın alıyorlar. Türkiye'nin müttefiki olduğunu iddia eden bir ülkenin, Mehmetçiklerin savaştığı kişilere silah aktarma alışkanlığı olduğunu ve bunun Ankara’nın çok hoşuna gitmediğini hatırlatayım. Türk ordusunun savaştığı insanlara silah vermiyoruz ve Türkiye'de bunu çok iyi biliyorlar. O kişilerin Moskova’da bir "ofisi" de yok.

Büyükelçi Yerhov, Ukrayna'nın Nazi ülkesi olmayacağını da belirtti. Yerhov, "Rusya, dilimize, kültürüne ve Ortodoks Kilisesi'ne hiçbir yasağın olmayacağı bir devlet haline getirmek için çaba göstermeye devam edecek" dedi. Büyükelçi, operasyon sırasında ABD ve NATO müttefiklerinin askeri biyolojik program yaptığını ispat eden belgeler bulduklarını açıkladı.

Büyükelçi, otuz civarında biyolojik laboratuvarda veba, Sibirya ülseri, kolera, tularemi mikroplarının araştırmaları ile etkileyici boyutlara ulaşan çok sayıda farklı programların yapıldığının belirlendiğini ifade etti.

# abd # ankara # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # atatürk # türk # büyükelçi # oldu # nato # aydınlık gazetesi # aydınlık # Hava # sibirya # Aleksey Yerhov # nazi # biyolojik laboratuvar