''ABD Irak, Libya ve Suriye'yi dağıttı''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Irak, Libya ve Suriye'yi dağıttığını belirterek, "Amerikan siyasetçilerin vicdanları iyi durumda değil."ifadelerini kullandı. Ukrayna'nın Buça kentinde çekilen görüntüleri de değerlendiren Lavrov, "Ukrayna'da yalan haberlerin yapılması ve bunun üzerine propaganda kampanyasının başlatılmasıyla ilgili birçok örnek var." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap Birliği'nin Ukrayna'dan sorumlu Temas Grubu ile Moskova'da toplantı yaptı.

Rusya ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika ülkeleri arasındaki ilişkilere değinen Lavrov, "İlişkilerimizi Ukrayna'daki durum değil, Batı'nın Rusya'ya yönelik yasa dışı ve benzeri görülmemiş yaptırımları etkiliyor. Bu yaptırımlar, her şeyden önce dünya ekonomisine sert şekilde vuruyor." dedi.

Lavrov, ABD'nin Irak, Libya ve Suriye'yi dağıttığını belirterek, "Amerikan siyasetçilerin vicdanları iyi durumda değil."ifadelerini kullandı.

''UKRAYNA'DA YALAN HABERLER YAPILIYOR''

Ukrayna'nın Buça kentinde çekilen görüntüleri değerlendiren Lavrov, "Ukrayna'da yalan haberlerin yapılması ve bunun üzerin propaganda kampanyasının başlatılmasıyla ilgili birçok örnek var." vurgusu yaptı.

Benzer olayın Ukrayna'nın Mariupol'deki doğum hastanesinde geçen ay yaşandığını söyleyen Lavrov, "Geçen ay Mariupol'deki doğum hastanesiyle ilgili durumu trajedi olarak gösterme yönündeki girişimleri ortaya çıkardığımız gibi bu tür yalan haberleri ortaya çıkaracağız." dedi.

Ukrayna ile müzakerelerin devam ettiğini de hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanı, " Kiev temsilcileri, NATO'da güvenlik garantilerinin elde edilemeyeceğini ve NATO'ya katılma konusunu unutmaları gerektiğini artık anladı." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı heyetin tutumunun, Kırım ile Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin statüsü ile ilgili gerçekçi olduğuna işaret eden Lavrov, "Bu gerçekçi unsurların, anlaşma belgesine ne şekilde yansıyacağını anlayacağız."açıklaması yaptı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'daki askeri faaliyetler nedeniyle Putin'in " savaş suçları" nedeniyle yargılanması gerektiğini öne süren ABD Başkanı Joe Biden'a yanıt verdi. Zaharova, ABD'ye savaş suçlarıyla ilgili soruşturmalara öncelikle Yugoslavya ve Irak'tan başlamalarını tavsiye etti.

# abd # rusya # Ukrayna # suriye # nato # Sergey Lavrov # dünya # savaş # yanıt # kiev # mariupol