Deniz salyası ile mücadelede yeni adım

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı Deniz Salyası Yasası'nda hazırlıklar tamamlandı. Meclis'e sunulacak teklifle, Marmara Havzası'ndaki illerde İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu getirilecek.

Marmara Denizi'ndeki kirlilik ve deniz salyası sorununun çözümü için Meclis harekete geçti. Yasal düzenlemede sona gelindi. Teklifle, Marmara Havzası'ndaki illerde İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu getirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AK Parti'nin meclis grubunun üzerinde çalıştığı yasa teklifi, Deniz Salyası Araştırma Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda hazırlandı.

Hedef, Sanayi atıklarının denize ulaşmasını önlemek olacak. Bunun içinde İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri kurulacak. Öncelikle tesis kurma yetkisi belediyelere verilecek.

İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ başta olmak üzere Marmara bölgesinde bulunan iller ve komşu kentlerde belediyelerden İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri kurması istenecek. Ancak Belediyelerin, belirlenen süreler içinde tesisleri kuramayacağını bildirmesi halinde, bu görevi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üstlenecek.

Hazırlıkları tamamlanan Deniz salyası yasa teklifinin Ramazan Bayramı'nın ardından Meclis'e sunulması bekleniyor.

# istanbul # ak parti # parti # meclis # Deniz # Sanayi # marmara denizi # Müsilaj # deniz salyası # atık