Adım adım Uzay Vatan'a

Uzay Vatan için çalışmalar hızla sürüyor. Uzay yolcusunu seçmek için yakın zamanda başvurular alınmaya başlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız. Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor" dedi.

Uzayda yeni bir tarih yazılacak. Türkiye de artık bu varlık yarışının bir parçası olacak.

Uzay Vatan'da 10 hedefte Milli Uzay Programı için Türk bilim insanları gecesini gündüzüne kattı. Hedef Cumhuriyet'in 100. yılında Ay'a adım atmak. Bu kapsamda hazırlıklar hızla sürüyor.

Türkiye Uzay Ajansı bünyesinde Ay misyonu için yola çıkacak uzay aracını taşıyacak Hibrit İtki Sistemi testlerden geçti. Sistem tamamen milli imkânlarla yapıldı.

Peki uzaya giden ilk Türk kim olacak? Yakın zamanda bu soru cevaplanacak. Heyecanlandıran açıklama Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'tan geldi:

- Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane 2022 Ödül Töreni'nde konuşan Bakan, uzaya gidecek kişide özel şartlar aranacağını vurguladı:

- Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kurduğu merkez de çok işimize yarayacak. Uzaya gidecek insanların özel şartları olması gerekiyor. Bu merkezin yakın zamanda ilk kullanıcılarından bir tanesi Bakanlığımız olacak. Uzaya gidecek Türk vatandaşını orada testlerden geçireceğiz.

TUA, geçtiğimiz günlerde Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi kapsamında ilk kez bir Türk Vatandaşı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev alacağını duyurmuştu.

# sağlık # türkiye # açıklama # milli # türk # Bilim # tarih # Vatan # uzay # bilim insanları # tua # milli uzay programı # türkiye uzay ajansı # uzay ajansı