Babıâli’nin son İttihatçısı Taylan Sorgun son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci - Yazar Taylan Sorgun, hayatını kaybetti. 2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibi olan Taylan Sorgun, uzun süre Aydınlık Gazetesi’nde tarih yazıları kaleme almıştı. Sorgun'un naaşı İstanbul'da yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Türk basınının usta isimlerinden Taylan Sorgun, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Taylan Sorgun’un vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Gazeteci ve yazar olarak uzun yıllar görev yapan Taylan Sorgun’un ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Taylan Sorgun, gazeteciliğe Ahmet Emin Yalman’ın Vatan gazetesinde başladı. Tercüman, Yankı ve Ortadoğu’yla genel yayın yönetmenliğe yükseldi. Emekli olmadı, Aydınlık Gazetesinde tarih yazıları kaleme aldı.

Taylan Sorgun, İttihatçılardan Cumhuriyet önderlerine bir çok isimle tanıştı, onların ağzından dönemi kitaplarına aktardı. Bu isimlerden biri de zmir’e 5. Süvari Kolordusuyla giren kahraman komutan Fahrettin Altay Paşa idi. Yakın dostluk, Fahrettin Altay Paşa'nın 1974 yılında ölümüne dek sürmüş, Sorgun, Paşa'nın anılarını “10 Yıl Savaş ve Sonrası” adlı kitabında toplamıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan Sorgun, 2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibiydi.

Taylan Sorgun, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Şakirin Camisi’nde yapılan cenaze törenine Vatan Partisi İstanbul İl Sekreteri İbrahim Okan Özkan, Aydınlık Gazetesi Genel Müdürü Osman Erbil ve sevenleri katıldı.

İbrahim Okan Özkan, İttihatçı geleneğin son temsilcilerinden birini kaybettik dedi.

Osman Erbil de Taylan Sorgun'u Türkiye'nin gazetecilik okulu olarak tanımlayarak anısını yaşatacaklarını söyledi.

Taylan Sorgun, kılınan cenaze namazının ardından Çavuşbaşı Yukarı Baklacı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

# türkiye gazeteciler cemiyeti