Belediyelerin LGBT Merkezleri Kapatılsın imza kampanyası

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür, Ulusal Kanal'da Nilüfer Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını ve "Belediyelerin LGBT Merkezleri Kapatılsın" imza kampanyasını anlattı.

CKD Genel Başkanı Tülin Oygür, LGBT dayatmasında iki tehlike olduğuna dikkat çekti. Oygür, toplumsal cinsiyet ifadesini bu sebeple topluma iyi anlatmak zorunluluğunda olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

- İki büyük sorunla karşı karşıyayız. Bir tanesi toplumsal cinsiyet ifadesini toplumumuza iyi anlatmak. Çünkü toplumsa cinsiyet denildiğinde bunu kadın erkek eşitliği zannediliyor. Faka işin içine girince bunun bambaşka bir anlama geldiğini öğrendik. Toplumsal cinsiyetin kadın ve erkeklerle hiç ilgisi yok. Toplumsal cinsiyet var olduğu var sayılan yüze yakın cinsiyetleri tanımlıyor. Bunu topluma iyi anlatacağız. 
- İkinci sorunumuz, bugünkü protestomuzun da konusu olan, siyasi partilerin bu konunun içine girmiş olması. Siyasi partilerimiz bunu sahiplendikleri zaman toplumumuz demin söylediğimiz yanlış anlaşılmayı da katmerlemiş oluyor. Bir diğer şey LGBT konusunu rasyonelleştiriyorlar. 
- LGBT konusu toplumumuz tarafından doğru kavrandığı zaman bir oy aracı haline geleceğini düşünmüyorum. İki tehlikeden bahsediyoruz. Bir kavramsal çarpıtma tehlikesi ile karşı karşıyayız. İki bunu siyasi partilerin faaliyetleri içine alarak millete rasyonalize ettirme, kabul ettirme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Biz bu yüzden imza kampanyası başlattık.
- Belediyelerde neye ihtiyaç varsa o komisyon kurulur. Ancak bakıyoruz 29 belediye, kent konseylerinde toplumsal cinsiyet veya toplumsal eşitlik veya daha da tehlikeli kadın erkek eşitliği gibi aslında gerçek olmayan haliyle merkezler açıldı. Peki ne yapılıyor buralarda? LGBT ideolojisi anlatılıyor. Değerli halkımıza şu soruyu soruyorum; bizim ortaya çıkmamızla iptal edilmek zorunda olan toplumsal cinsiyet atölyesi katılım formunda "cinsiyet beyanı" ibaresini nasıl karşılamalıyız? Bu atölyeye 15 yaşındaki çocuklar da katılabiliyor. 
- Bunu anlatmak belli bir bilinç gerektiriyor. Bu işe girmiş siyasi partileri ben kınıyorum. Çünkü halkın gerçekleri görmesinin önüne geçmiş oluyorlar. Buradaki olar küresel hegamonik sistemin yeni insan modelidir. Bu insan modelinde insana ait, insancıllığa ait hiçbir şey yoktur. Milli devletleri içeriden böyle bozarsınız, cinsiyetiyle oynarsınız, aile yapısıyla oynarsınız. 
- İmza kampanyamıza bütün halkımızı davet ediyorum. 

CKD'nin başlattığı "Belediyelerin LGBT Merkezleri Kapatılsın" imza kampanyasına katılmak için Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin internet sitesini ziyaret edebilir veya bağlantıyı tıklayarak imza verebilirsiniz. 

# Ana Haber # ana haber # tülin oygür # Cumhuriyet Kadınları Derneği