"HDP Kapatılsın" eylemleri büyüyor: "HDP demokrasinin katilidir"

Türkiye Sanatçılar Birliği Anayasa Mahkemesi önünde HDP'nin kapatılması için açıklama yaptı. Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı Murat Demirbaş, Diyarbakır Annelerinin acısını dindirmek için HDP'nın kapatılmasının gerektiğini söyledi.

Ankara'da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde "HDP Kapatılsın" eylemleri devam ediyor. Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) Başkanı Murat Demirbaş, HDP'nin kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmaması gerektiğini söyledi. 

"HDP’LI SEÇIM ANTIDEMOKRATIK SEÇIMDIR"

AYM önünde yapılan basın açıklamasına katılan Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, "HDP'nin katılacağı seçimden demokrasi çıkmaz, demokrasi katledilir" dedi ve ekledi:

HDP il ve ilçe binaları terör örgütüne çocuk kaçırma yerleri olmuştur. HDP, PKK’nın silahlı tehditleriyle oy toplayan partidir. HDP’nin katılacağı seçimde demokrasi olmaz, demokrasi katledilir. Milletin iradesi silah tehditleri altında bırakılır. HDP’nin derhal kapatılması hukukun ve demokrasinin gereğidir.

 İl Başkanı Deniz Tokgöz HDP'nin derhal kapatılması gerektiğini vurguladı. Tokgöz, AYM üyelerine güvendiklerini ve kapatılma sürecinin seçim sonrasına bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Tokgöz "PKK binlerce şehidimizin katilidir HDP de demokrasinin katilidir. HDP’nin kapatma kararının seçim sonrasına bırakılması talebi Anayasa Mahkemesi tarafından kesinlikle reddedilmelidir." diye konuştu.

"HDP Kapatılsın" eylemleri büyüyor: "HDP demokrasinin katilidir" - Resim : 1

"HDP, NATO’NUN SIYASI GÜCÜDÜR"

Ankara İl Başkanı Tokgöz PKK'yı ABD'nin yıllardır beslediğini aktardı şöyle devam etti:

ABD’nin binlerce tır silah verdiği, kara gücüm dediği PKK yıllardır HDP kisvesi altında NATO planlarını uygulamaktadır. NATO eşittir PKK eşittir HDP’dir. Tablo açıktır. HDP, NATO beslemesi bir partidir. Temel programı NATO’nun Türkiye’yi bölme, Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirme programıdır. HDP’nin kapatılması ne kadar acil ihtiyaçsa NATO’dan çıkılması da o kadar hayati bir meseledir.

"KAOS PLANLARI SÖKMEZ TÜRKIYE KAZANACAK"

Foreign Policy dergisinin Türkiye'deki seçimler ile ilgili yorumuna da değinen Tokgöz konuyla ilgili şunları söyledi: 

ABD’nin sesi Foreign Policy dergisinden yapılan “seçimlerde ABD’nin istediği sonuçlar olmazsa kan banyosu yaşanır” tehditleri artık Türkiye’de sökmez. ABD emperyalizmi ve NATO sistemi çökmektedir. İsveç’te Kuran’ı Kerim yakanların, İstiklal Caddesi’nde bombalar patlatanların hamisi NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir. Türkiye NATO’dan Vatan Partisi iktidarında derhal çıkacaktır.

"HDP Kapatılsın" eylemleri büyüyor: "HDP demokrasinin katilidir" - Resim : 2

 "TERÖRE DAHA FAZLA VAKIT VERILEMEZ"

AYM önünde "HDP’nin kapatılmadığı her gün PKK terörüne nefes aldırmaktadır" diyen Vatan Partisi İl Başkanı Tokgöz konuşmasına şöyle devam etti:

Anayasa Mahkemesi önünden, nöbet yerinden bir kez daha çağrı yapıyoruz. Neredeyse 2 yıldır sürüncemede bırakılan bu kapatma davasını daha fazla uzatmayız. HDP’nin kapatılmadığı her gün PKK terörüne nefes aldırmaktadır. HDP’nin açık kaldığı her gün bir çocuğumuz daha terör örgütüne kaçırılma tehdidi altındadır. Hele hele bu işi seçim sonrasına bırakmak ABD’nin ve NATO’nun Türkiye üzerindeki kan banyosu senaryolarına umut ışığı olur. Seçimler üzerine terör gölgesi düşürür. Demokrasinin katline ferman vermek olur. Fermanlı terörist yaratmayınız. Demokrasinin katline ferman yazmayınız. Vatanseverliğin ve hukukun gereğini derhal yapınız ve PKK’nın partisi HDP’yi kapatınız.
# hdp kapatılsın # Anayasa Mahkemesi HDP