Ethem Sancak : "ABD ülkelerin yargılarını ele geçiriyor"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Amerika'nın artık ülkelere ordu ile değil yargı yoluyla darbe yaptığını belirtti. Sancak, Peru, Pakistan gibi ülkeleri örnek göstererek ABD'nin müdahalelerini anlattı.

Ethem Sancak, Türkiye ve Suriye'nin görüşmeye başlamasıyla ilgili "Önce Güvenlik Birimleri, Savunma Bakanları,  sonra İçişleri Bakanları ve en sonunda Devlet Başkanları geleneksel sorun çözme yöntemi dünyada bügüne kadar böyleydi. Türkiye, Suriye ve Rusya için meseleler o kadar acil ki işin tersinden başlattılar doğrusu da bu" ifadelerini kullandı. Sancak, Türkiye, Suriye ve Rusya ordularının hızlı bir şekilde cepheleşerek Amerika'nın Suriye'deki vekalet güçlerini bölgeden kovacaklarını söyledi. Sancak şöyle devam etti:

Türkiye buradaki sorunu çözemezse Doğu Akdeniz başımıza bela açacak Amerika. Yunanistan’ı bize saldırtacak. Türkiye Atlatik’i terk edince Anlantik onu yarasız beresiz göndermez. Sen bağımsızlığını bayrağını yükselttiğin zaman karşı taraf önlemini alıyor. Pakistan millileşti, İmran Han Asyacı bir adamdı. İmran Han Pakistan’ın başına geldi milli çizgi izleyerek Amerika’dan koptu. Şangay İşbirliği Teşkilatı'na katılıyor. Ne yaptı Amerika? Bir yargı müdahalesi ile partisini böldü ve adamı devirdi. Peru’ya da yaptı. Peru’da Pedro Castillo geldi, adamın partisini böldüler kendi başkan yardımcısını ona karşı kullandılar ve hapse attılar. Yeni darbe modelleri böyle zaten.
# ethem sancak # türkiye suriye ilişkileri # amerika