Almanya'dan yenilgi itirafı: Ekonomik krizin nedeni Asya'daki büyüme

Avrupa'nın dev ekonomisi Almanya'dan önemli bir itiraf var. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Avrasya karşısında yenildiklerini kabul etti. Scholz, "Ekonomik kriz Rusya veya koronavirüsle değil, Asya'daki büyümeyle bağlantılı" dedi.

Avrasya güçlendikçe Atlantik cephesinde çözülme hızlanıyor. Avrupa Birliği'nin sanayi devi ve dinamosu olan Almanya'dan dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa'daki mevcut ekonomik gerilemenin nedenin Asya'nın büyümesi olduğunu söyledi. Alman Şansölye Berlin'de bir ekonomi zirvesinde konuştu. "Ekonomik kriz Rusya veya koronavirüsle değil, Asya'daki büyümeyle bağlantılı" dedi.

Scholz, Avrupa'daki ülkelerindeki istikrarlı büyüme, düşük enflasyon ve yüksek istihdamın artık sürdürülebilir olmadığını kaydetti. Yıllarca ucuz iş gücü olarak gördükleri Asya'nın genişleyen pazarı karşında şansları kalmadığını söyledi. Avrupa'daki krizin ana etkenin Asya'nın büyümesi olarak gösterdi. Rusya'nın Ukrayna harekatı ve Kovid-19 salgınıyla süreci sadece hızlandırdığını ifade etti.

Scholz'a göre Asya ülkeleri orta sınıfa mensup insanların sayısı arttı. Alım gücüde buna bağlı olarak yükseldi. Alman şansölyesi, başka yerlerde artan enflasyona yol açan şeyin bu olduğunu öne sürdü.

# almanya # Olaf Scholz # Avrupa Birliği ekonomisi # Avrasya # ekonomik kriz