Asya'nın şehidi Kasım Süleymani böyle anıldı: ABD ve İsrail'e karşı mücadele vurgusu

Asya'nın şehidi Kasım Süleymani için anma törenleri devam ediyor. Direniş Haftası kapsamında düzenlenen Şehit Kasım Süleymani Okulu 1'inci Uluslararası Konferansı, İran'ın başkenti Tahran'da başladı. Konferansta, ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmine karşı mücadelede kararlılık mesajları verildi.

İki gün sürecek konferans, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberinde şehit olan isimlerin ölümlerinin 3'üncü yıl dönümü kapsamında yapılıyor. 

İran Meclis Başkanı Muhammed Bager Galibaf'ın açılış konuşmasını yaptığı konferansta Lübnan Hizbullah'ı ve Hamas gibi Irak, Suriye, Yemen, Filistin ve Lübnan'da bulunan direniş gruplarının temsilcileri yer aldı. Adı geçen ülkelerin yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Çin ve Bahreyn'den de konferansa katılım sağlandı. 

Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani de katılımcılara teşekkür konuşması yaptı. Konuşma sonrası Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El Mühendis'in ailesi için İran Milli Savunma Üniversitesi tarafından "Onursal Doktora Diploması" verildi.

Konferansta yapılan konuşmalarda Kasım Süleymani'nin ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmine karşı başarıyla mücadele ettiği anlatıldı. Bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. 

# kasım suleymani # İran ABD # İran İsrail