Bill Gates'ten çarpıcı Ukrayna çıkışı

Microsoft'un kurucusu ABD'li milyarder Bill Gates'ten dikkat çeken Ukrayna çıkış geldi. Gates, Ukrayna'nın dünyanın en kötü ve yozlaşmış devletlerinden biri olduğunu söyledi. Kiev'in bir avuç zengin tarafından kontrol edildiğini ifade eden Gates'in sözleri Batı basını tarafından sansürlendi.

ABD'nin kol kanat gerdiği Ukrayna için "Dünyanın en kötü yozlaşmış devleti" dedi. Bir avuç "zengin" tarafından yönetildiğini söyledi.

Bu ifadeler ABD'li milyarder Bill Gates' ait. Microsoft'un kurucusu bu açıklamaları ABD'li düşünce kuruluşu Lowy Institute'de yaptı.

Gates, "Ukrayna devlet dünyanın en kötülerinden biri, yozlaşmış ve birkaç zengin tarafından kontrol ediliyor" ifadelerini kullandı. Gates, "Demek istediğim, Ukrayna halkı için gerçekten talihsiz bir durum" diye ekledi.

Gates daha da ileri gitti, Kiev'in bir avuç zengin tarafından yönetildiğini kaydetti. Gates'in Ukrayna'ya dair bu çarpıcı açıklamaları Batı basını tarafından sansürlendi.

Daha önce Ukrayna'da devlet yetkililerinin yolsuzluğa karıştığının ortaya çıkmaıştı. Ülkedeki yolsuzluk soruşturmaları kapsamında 5 bölge valisinin görevine son verilmiş, aralarında Savunma Bakan Yardımcısı'nın bulunduğu isimler de istifa etmişti.

# Bill gates # Ukrayna # Zelenskiy