Dünya Kupası Avrupa'nın ırkçı yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı

Dünya Kupası’na Katar’ın ev sahipliği yapması Batı dünyasının ırkçı yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. Açılıştaki kılıç dansından, statlardaki atıkların toplanmasına kadar bir dizi algı yönetimi ile Arap karşıtlığı köpürtülüyor.

Dünya Kupası’nda daha ilk düdük çalmadan turnuva bir siyasal mücadele alanına döndü. Batı dünyası Turnuva’nın bir Arap ülkesi olan Katar’da yapılmasını hazmedemedi.

Tartışmalar turnuvadan çok önce başladı. 20 bin işçinin stat inşatlarında öldüğü iddia edildi. Katar’da insan hakları yok denildi. İlk maçta Katar’ın şike yapacağı Batı medyasında manşetlere taşındı. Oysa açılışta İslam’ın birlikte yaşama erdemi anlatıldı. Ancak kulak tıkandı. Geleneksel kılıç dansı ile dalga geçildi, Arap milleti hedef alındı.

Aydınlık Gazetesi Spor Yazarı Cem Zeren, Batı’nın algı operasyonları yaptığını ancak kulak asılmaması gerektiğini söyledi.

Ulusal Kanal futbol yorumcusu Aydın Cingöz de saldırının yeşil sahalarda da olduğunu, Suudi Arabistan-Arjantin maçındaki hakemin kararlarına ve tavırlarına dikkat çekti.

İngilizler ve Amerikalılar da LGBT ve alkol dayatması yapıyor. Oysa Katar aylar öncesinden kuralları açıklamasına rağmen bu dayatma şarkıcılar, spikerler ve gazeteciler üzerinden yürütülüyor.

Batı dünyası yalnızca Katar’a ya da Arap halklara saldırı halinde değil, topyekün Avrasya’daki milletleri ve devletleri hedef alıyor. Rusya Milli Takımını dünya kupasına almıyor, FİFA turnuvaya katılmayı garantileyen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin taleplerini kulak vermeyerek çekilmeye zorluyor.

# dünya kupası # katar # arap # futbol # kore demokratik halk cumhuriyeti # rusya