Meloni:‘Türkiye ve İtalya Akdeniz’de iki ana oyuncudur''

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Akdeniz'de yeni bir politika uyguluyor. "Türkiye ve İtalya iki ana oyuncu" diyerek Doğu Akdeniz'de işbirliklerine kapı açarken Fransa ile tartışma şiddetleniyor.

İtalya'nın yeni Başbakanı Giorgia Meloni, Doğu Akdeniz için yeni bir rota izliyor. "Ulusal çıkarların gözetilmesi öncelikli mesele" diyen Meloni yeni ittifak arayışında.

"İTALYA VE TÜRKİYE İKİ ANA OYUNCU"

İtalya, Türkiye'nin Mavi Vatan'da ABD'nin ve Yunanistan'a karşı mücadelesini yakından izliyor. Hatta G20'de yapılan ikili görüşmede ana gündem Mavi Vatan idi. Meloni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi. Doğu Akdeniz'de Türkiye ile işbirliği mesajı verdi.

Akdeniz ülkeleri üzerine olan projeksiyonun bir parçası olarak burada örneğin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmemiz oldu. İtalya ve Türkiye, tarihsel olarak Akdeniz'de iki ana oyuncudur. İki milletin birbiriyle örneğin enerji krizi konusunda, örneğin göç krizi konusunda bu şekilde konuşması önemlidir.

İtalya, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yakınlaşırken Fransa ile gerilimin dozu artıyor. İki ülke arasındaki mülteci krizi boyut değiştiriyor. Meloni, Fransa'dan Afrika'dan elini çekmesini istiyor:

14 Afrika ülkesinin parasını Fransa (Rothschild) basıyor ve Fransa'nın ihrac gelirlerinin % 50’sini hazinesinde tuttuğu bu gelir yani, senyoraj karları oluşturuyor ve AFRİKA sömürülüyor. Çözüm, Afrikalıları alıp Avrupa'ya getirmek değil, çözüm, Afrika'yı onu sömüren bazı Avrupalılardan kurtarmaktır

 Akdeniz ve Afrika'da kaybeden Fransa ise yine Avrasya'yı hedef aldı. Resmi temaslar için gittiği Tunus'ta konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrasya güçlerinin Afrika'da varlığını artırdığını söyledi. Afrika'da yükselen Fransa karşıtlığını "Rusya, Türkiye ve Çin besliyor" dedi.

# italya # Giorgia Meloni # akdeniz # fransa # afrika # doğu akdeniz