Hong Kong'dan Çin ana karasına seferler yeniden başladı

Çin, Kovid-19 salgını nedeniyle kapattığı sınırlarını 3 yıl sonra açtı. Çin ana karası ile Hong Kong arasındaki deniz ve karayolu trafiği de yeniden başladı. Birçok yolcu, Hong Kong'dan Çin'e seyahat etmek için havaalanlarına akın etti.

Koronavirüs salgının başlamasıyla sınırlarını kapatan Çin, 3 yıl aranın ardından kapılarını dünyaya açtı.

Karantina zorunluluğunun kaldırılmasının ardından ilk uluslararası uçuşlar, Çin havalimanlarına ulaştı. Kanada, Singapur ve Yeni Zelanda'da gelen uçaklar, tedbirlerin kaldırılmasının ardından Çin'e yapılan ilk seferler oldu.

Pekin'in Başkent Uluslararası Havalimanı'na 18 uluslararası uçuşu yapıldı. Çin Sivil Havacılık İdaresi salgın döneminde uluslararası uçuşlara kapatılan havalimanından başka şehirlere yönlendirilen seferlerin artık yeniden başkente inebileceğini duyurdu.

Çin'in kuzeyde Rusya, Moğolistan, Kazakistan, Myanmar, Laos ve Vietnam ile kara sınırlarındaki 8 gümrük kapısından yolcu ve yük geçişleri de normale döndü.

Öte yandan, Çin ana karası ile Hong Kong arasındaki salgın kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasının ardından kara, deniz ve hava yolu taşımacılığı başladı. Hong Kong'dan Çin'e giden uçaklar için bilet rezervasyonları yüzde 62 artarken, seyahatlerin günde 60 bin kişiyle sınırlanacağı bildirildi.

# çin # Kovid-19 salgını # sınırlar # Hong Kong