İtalya'da Meloni hükümeti yemin ederek göreve başladı

İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin lideri Giorgia Meloni, yemin ederek göreve başladı. Meloni, İtalya'nın ilk kadın başbakanı oldu. AB ve Atlantik karşıtı duruşuyla ön plana çıkan Meloni'nin hükümeti kurmasıyla İtalya'da 14 yıldır süren siyasi kriz sona erdi.

Avrupa Birliği’ne ve ABD’nin etkisine karşı tepkilerin büyüdüğü İtalya'da yeni bir dönem başladı. İtalya'da 68'inci hükümeti kuran Başbakan Giorgia Meloni ve bakanları, yemin ederek görevlerine başladı. 14 yıldır devam eden siyasi kriz de Meloni ile birlikte sona erdi.

Ülkenin ilk kadın başbakanı olarak tarihe geçen Meloni, ülkede 2008 yılındaki erken seçimleri kazanarak Başbakan olan Silvio Berlusconi'den bu yana seçim kazanarak başbakanlığa gelen ilk isim olarak da tarihe geçti.

Devir teslim sonrasında yeni Başbakan Meloni'nin ilk bakanlar kurulu toplantısını yapması bekleniyor.

Meloni hükümetinin, gelecek hafta içinde parlamentonun üst kanadı Senato ve alt kanadı Temsilciler Meclisinde güven oylamasından geçmesi öngörülüyor. Sağ koalisyon hükümeti, çift kanatlı parlamentoda onay alırsa resmen işbaşı yapacak.

Meloni, kamuoyu önünde yaptığı konuşmalarda, Avrupa Birliği ve “LGBT'ye” karşı sert ve mücadeleci ifadeler kullanmasıyla öne çıkıyordu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Meloni, içinde bulunulan zamanın sorumluluk alma zamanı olduğunu vurgulamıştı.

# italya # Giorgia Meloni