Rus ve Cezayir ordusu Akdeniz’den tatbikatla Avrupa'ya mesaj veriyor

Rusya’yı hedef alan yaptırımların Avrupa’yı vurduğu bir dönemde Akdeniz’de sıcak bir tatbikat var. Petrol ve gaz rezervleriyle stratejik öneme sahip Cezayir, Rusya ile birlikte askeri tatbikata başladı. İki ülke arasında ikincisi düzenlenen tatbikat 4 gün sürecek.

Arupa’da enerji krizi derinleşirken Fransa’nın ilişkileri onarmaya çalıştığı Cezayir’den oyunu bozacak yeni bir hamle geldi. Akdeniz’in güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan tatbikatlar Atlantik’e mesaj taşıyor.

Rusya sahasında başlayan tatbikatlar Akdeniz’e taşındı. Ülkesini Fransız sömürge anlayışından temizlemek için savaşan Cezayir, Akdeniz’de Rusya ile birlikte yeniden tatbikatta.

4 gün sürecek tatbikatın zamanlaması değerli. ABD ve Avrupa’ya mesaj niteliğinde. Çünkü kış yaklaşırken enerji ve ekonomik krize karşı insanların sokağa indiği Avrupa’nın gözü Cezayir’in kaynaklarında. ABD ise Rusya’ya yaptırımları altında Avrupa’yı hizada tutmak adına kaynaklara erişimi engelleme peşinde. Bu yüzden Akdeniz’i ve Afrika’yı istikrarsızlaştırmak istiyor.

12 santralinde grev olan ülke genelinde elektrik kesintileri yaşayan Macron yönetimi ise Cezayir’in kaynaklarını kullanmak için Cezayir’e heyetler gönderiyor. Cezayir ve Rusya’nın askeri tatbikatı böyle sıcak gelişmelerin yaşandığı bir dönemde yapılıyor.

Tatbikat aynı zamanda bölgedeki ABD’nin kaos planlarını çökertmek ve yeni terör ihracını engellemek için de önemli.

Hem Rusya hem de Cezayir Dışişleri Bakanlıklarından yapılan açıklamada ilki 2021 yılında yapılan tatbikatların devam edeceği vurgulandı.

# rusya # cezayir # fransa # abd