Putin: "Deli değiliz nükleer silahlarımızın farkındayız"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sivil Toplum ve İnsan Haklarını Geliştirme Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Putin, ABD'yi uyardı. Rus lider ABD'nin Rusya'ya yakın Avrupa topraklarında nükleer silah bulundurmasına sert çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki Sivil Toplum ve İnsan Haklarını Geliştirme Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

Toplantıda önemli açıklamalar yapan Rus lider Putin, nükleer savaş olasılığı ile ilgili de çarpıcı değerlendirmede bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuşmasında şunları kaydetti:

- Nükleer savaş tehdidi konusunda haklısın Svetlana Gennadievna. Böyle bir tehdit, Rusya'nın hiçbir koşulda ilk uygulamayacağı gerçeği üzerinden büyüyor. Ancak hiçbir koşulda kabul etmezse, ikincisinin de geçerli olmayacağı anlamına gelir, çünkü bölgemizde bir nükleer saldırı olması durumunda kullanım olanakları çok sınırlıdır; yine de, koruma araçlarını kullanmak için bir stratejimiz var. Yani, koruma olarak, kitle imha silahlarını nükleer silahlar olarak görüyoruz. Bunların hepsi sözde karşı saldırıya tepki yani, vurulduğumuzda biz de sorumluluk taşıyoruz. Sözde taktik nükleer silahlar çok sayıda bulunuyor, Amerikan nükleer silahları Avrupa topraklarında bulunuyor, nükleer silahlarımızı kimseye devretmedik. Gerekirse müttefiklerimizi mümkün olan tüm yollarla koruyacağız, ancak burada sorun şu ki, tıpkı önceki durumda olduğu gibi, sonuçta kimse Rus düşmanlığından bahsetmediğinde, Batı ülkelerindeki komşu ülkelerde neler yapıldığını ve söylendiğini fark etmiyor ve görmek istemiyor, bu yüzden zaten söyledim, taktik silahlar da dahil olmak üzere nükleer silahlarımızı diğer ülkelerin topraklarında tutmuyoruz. Amerikalıların, Türkiye'de ve Avrupa'nın diğer bazı ülkelerin topraklarında bulundurduğu taktik silahlara biz sahip değiliz.
# Putin # nükleer silah # abd # rusya