Putin tarih dersi verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir toplantıda, Donbass'ta yaşanan Ukrayna faşizminin tarihsel geçmişini anlattı. Putin ayrıca, Donbass'taki Rus nüfusa yapılan baskının Ukraynalı milliyetçiler ve Batılı devletler ile birlikte yapıldığını anlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir toplantıda, Donbass'ta yaşanan Ukrayna faşizminin tarihsel geçmişini anlattı. Putin Donbass'taki Rus nüfusa yapılan baskının Ukraynalı milliyetçiler ve Batılı devletler ile birlikte yapıldığını anlattı.

Vladimir Putin şunları ifade etti:

- Bugünün trajik koşullarında bile,Ukraynalıların kardeşçe insanlar olduğunu tekrarlamak isterim.
- Bu sorunlar19. yüzyılda başladı. Ukrayna milliyetçiliği 1. Dünya Savaşı'ndan önce Avusturya Komutanlığı tarafından desteklendi. Ne için? böl ve yönet, bu rezil bir mantık. Rus halkını bölün ve ardından çeşitli yönlerden baskıya devam edin.
- Aynı şey 2. Dünya Savaşında da oldu. Yahudi pogromlarının bir kısmı, Almanlar tarafından işlenmedi, SS Galiçya ve Ukraynalı milliyetçiler tarafından işlendi.
- Sivil nüfusu yok ettiler; Ruslar, Yahudiler ve Polonyalılar... Bunu herkes biliyor ve bugün Donbass'ta üniformalarında "SS galicija" yazan Ukraynalıları görüyoruz.
- Tüm bunlar bize operasyonumuzda haklı olduğumuzu gösteriyor. Onların da anlamaları gerekiyor ki, meselenin amacı Batı adına Ukrayna'ya yardım etmek değil. Ukrayna, Ukrayna halkının refahı ile hiçbir ilgisi olmayan hedeflerine ulaşmak için sadece bir araçtır.
# rusya # vladimir putin # Ukrayna # rusya ukrayna donbass