Rusya açıkladı: NATO'ya karşı yeni bir askeri ittifak

Rusya, ABD'nin önderliğinde Ukrayna'ya silah tedarikine devam eden NATO ülkelerine tepki gösterdi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, sert ifadeler kullanarak ABD'den bıkan ülkelerin NATO'ya karşı yeni bir askeri ittifak kurabileceğini söyledi.

50'den fazla NATO ülkesinin savunma bakanları, Almanya'da ABD'ye ait Ramstein hava üssünde Ukrayna'ya silah tedarikini görüşmüştü.

Toplantıya tepki gösteren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "Görünen o ki, düşmanlarımızın uzun bir süre daha bizi yok etmeye çalışacak" dedi.

 "NATO'YA KARŞI YENİ BİR ASKERİ İTTİFAK KURABİLİR"

Sert ifadeler kullanarak toplantıdan yaptığı çıkarımları sıralayan Medvedev, ABD'den bıkan ülkelerin NATO'ya karşı yeni bir askeri ittifak kurabileceğini belirtti:

Uzun süreli bir çatışma durumunda, günün birinde Amerikalılardan ve onların kısırlaştırılmış köpek sürülerinden bıkan ülkeler, yeni bir askeri ittifak oluşturacaktır. Bu, insanlık tarihinde uzun savaşlar sırasında hep olmuştur. Yeni İttifak kurulduktan sonra ABD, en nihayetinde eski Avrupa'yı ve talihsiz Ukraynalıların kalıntılarını bir kenara atacak. Böylece dünya yeniden bir denge durumuna gelecek.

Ramstein üssünde bir araya gelen NATO üyeleri, Ukrayna’ya özellikle Leopard 2 tankları olmak üzere ağır zırhlıların gönderilmesini tartıştı. Almanya bu toplantıda da Kiev’in tank talebini reddetti.

Almanya’nın Ukrayna’ya tank göndermeyi kabul etmemesi, NATO içinde bu tür silahların tedariki konusunda büyüyen bölünmelere işaret ediyor.

# nato # rusya