Rusya'dan KKTC'de konsolosluk kararı

Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk açmaya hazırlanıyor. KKTC'nin tanıtılması açısından önemli olan adımı, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, duyurdu. Gruşko, konsolosluk için Lefkoşa yönetimiyle görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılması için çabaların sürdüğü bir dönemde Rusya'dan konsolosluk adımı geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, konsolosluk için Lefkoşa yönetimiyle görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı.

Sputnik'e konuşan Gruşko, "Kıbrıslı meslektaşlarımızla uzun süredir istişarelerde bulunuyoruz ve adanın kuzeyinde yaşayan Ruslar için gereken tüm konsolosluk hizmetlerini sağlamamız gerektiği konusunda Kuzey Kıbrıs tarafıyla yaptığımız müzakereler ve istişareler sonucunda bunu resmen ilan ettik" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile müzakere sürecinin devam ettiğini belirten Gruşko, Lefkoşa yönetimiyle bu konuda mutabakat sağlayacaklarından emin olduklarını vurguladı.

Öte yandan 2 Avrupa Birliği üyesi ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ofis açması için Türkiye'nin girişimlerde bulunduğu açıklandı. Bu bilgiyi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Loannis Kasoulidis duyurdu.

Rum Parlamentosu'nda düzenlenen Dışişleri ve Avrupa Birliği Komisyonu toplantısında konuşan Kasoulidis, Türkiye'nin bu dönemde tüm ağırlığını KKTC'nin tanınmasına verdiğini ifade etti.

# rusya # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # aleksandr gruşko # konsolosluk # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # lefkoşa